Propostes de regal i lectura

10 llibres de música i cine recomanats per a aquest Nadal 2021

10 llibres de música i cine recomanats per a aquest Nadal 2021
3
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

‘Get back’

The Beatles. Libros Cúpula. 40,85 €

Concebut com la peça d’acompanyament ideal per a la docusèrie de Peter Jackson del mateix títol, recull la transcripció de les converses mantingudes pels membres del grup i el seu entorn durant les sessions del que va acabar sent l’elapé ‘Let it be’ i un munt de fotografies inèdites.

‘Flechazos y rechazos’

Steve van Zandt. Libros del Kultrum. 22,32 €

El guitarrista i mà dreta de Bruce Springsteen fa un vívid recompte de la seva apassionant peripècia vital, amb l’abandonament de l’E Street Band com a punt d’inflexió; una decisió dolorosa que li va permetre reinventar-se com a cantautor, productor, activista polític, empresari teatral i actor.

‘Dios salve a los Sex Pistols’

Fred i Judy Vermorel. Contra. 19,85 €

Publicat el 1978, aquest calidoscòpic artefacte relata de manera urgent però detallada la fulgurant història d’auge i caiguda del grup emblema del punk anglès a partir d’entrevistes amb els seus components i gent del seu entorn, fragments de diaris, retalls de premsa i valuós material gràfic.

‘Bowie de la A a la Z’

Steve Wide. Ma Non Troppo. 15,10 €

Un homenatge alfabètic, d’Aladdin Sane a Ziggy Stardust, que celebra la vida i l’obra de l’enyorada icona cultural britànica amb un arsenal d’informacions bàsiques i dades menys conegudes exposat de manera esquemàtica i acompanyat per les magnífiques il·lustracions de Libby van der Ploeg. Útil i bonic.

‘Wagnerismo. Arte y política a la sombra de la música’

Alex Ross. Seix Barral. 24,60 €

L’autor del fonamental ‘El ruido eterno’ brinda un aclaparador estudi sobre la influència que Richard Wagner ha tingut en la cultura, la societat i la política dels últims 150 anys i sobre la manera com l’ombra del nazisme ha contaminat l’abast universal de l’obra de l’autor de ‘Parsifal’.

 

‘El almanaque del vídeo’

Xavi Sánchez Pons. Mals Herbes. 23,75 €

Emocionant reivindicació de la importància que van tenir els videoclubs com a epicentres culturals dels barris i com a generadors de noves (i molt desacomplexades) cinefílies. Amb sorprenents fotografies, caràtules i fotogrames arribats de l’era daurada del VHS. Per rebobinar després de llegir. 

‘De Blancanieves a Kurosawa’

Javier Ocaña. Península. 17,95 €

De l’animació al terror i del ‘western’ a la ciència-ficció, Ocaña acompanya els seus fills en un recorregut per la història del cine i, en aquest trànsit que va de la infància a l’edat adulta (i de Mickey Mouse a ‘La batalla de Argel’), descobreix una manera de veure les pel·lícules de sempre amb nous ulls.

‘El libro de Fernando Fernán Gómez’

Helena de Llanos i Jorge de Cascante (editors). Blackie Books. 26,90 €

Homenatge al totèmic actor, cineasta i escriptor a partir de fragments de la seva obra literària, anècdotes de la seva vida relatades per ell mateix, retalls de premsa, discursos, fotografies (algunes d’inèdites), cartells de cine i teatre i fins i tot les cartes als Reis Mags que va escriure passats els 80 anys.

‘Abre los ojos’

Pepa Blanes. Fuera de Ruta. 19,95 €

Des de la convicció que tota producció audiovisual, com a discurs, és l’expressió d’una posició política, Blanes se serveix de títols com ‘Bella joventut’, ‘Tomàquets verds fregits’, ‘Pretty woman’, ‘Paràsits’ i ‘Joker’ per parlar del món contemporani, de les seves transformacions i dels seus reptes.

‘La guía FilmAffinity’

Notícies relacionades

FilmAffinity. Nórdica. 29,95 €

La més gran base de dades de cine que hi ha a internet en castellà celebra els seus 20 anys de vida amb un volum que, sense pretensions d’establir un cànon, traça una completa panoràmica de la història del setè art a través de gairebé 800 ressenyes de films disposades en ordre cronològic.

Temes:

Nadal