Mor als 80 anys el pedagog i escriptor Joan Soler i Amigó

Mor als 80 anys el pedagog i escriptor Joan Soler i Amigó
1
Es llegeix en minuts
EFE

Aquest diumenge el pedagog i escriptor badaloní Joan Soler i Amigó ha mort als 80 anys, segons ha informat l’Associació d’Escriptors a Llengua Catalana (AELC), de la qual era soci d’honor.

Nascut el 10 de juny de 1941, net de l’arquitecte modernista Joan Amigó, Joan Soler es va interessar al llarg de la seva vida per la cultura popular, especialment pel folklore i la història local de Catalunya, cosa que li va ser reconeguda amb el Premi Nacional de Cultura, en l’apartat de cultura popular el 2006.

Posseïdor de la Creu de Sant Jordi des del 2018, va treballar com a tècnic d’educació dels ajuntaments de l’Hospitalet de Llobregat i Badalona.

Va començar a estudiar arquitectura, però als 18 anys va deixar la carrera i va estar set anys al seminari, tot i que no va arribar a ser sacerdot, es va decantar per la pedagogia i va excercir de mestre durant una època.

Lletrista de cançons

També és conegut per ser autor de diferents lletres de cançons, que han interpretat autors com Jaume Arnella o Xesco Boix, en el moment d’eclosió de la Nova Cançó.

Notícies relacionades

Amb el poeta Joan Argenté va escriure ‘Companys de viatge’, un llibre amb diferents cançons del belga Jacques Brel traduïdes al català, una de les quals, ‘L’amor que vindrà’, han interpretat Joan Manuel Serrat, que la va incloure en el seu treball ‘D’un temps, d’un país’, o Guillermina Motta.

Va ser autor de llibres de poesia com ‘Miralls de l’Alba’, amb què va guanyar el premi Recull el 1984, i en el camp de la ficció va escriure ‘Bandoler, bandoler, bandoler’, per a públic infantil i juvenil, i la novel·la ‘Rebels a Tramuntana’, de 2002, premi Leandre Colomer.