Mort d’una de gran de la literatura

Personalitats de la cultura i la política recorden Almudena Grandes

L’escriptora madrilenya ha mort als 61 anys a conseqüència d’un càncer diagnosticat el setembre del 2020

El president del Govern, la vicepresidenta Díaz o Alejandro Sanz, entre altres, reten homenatge a la literata

Personalitats de la cultura i la política recorden Almudena Grandes
2
Es llegeix en minuts

Personalitats del món de la cultura i altres àmbits com la política s’han acomiadat a les xarxes socials de l’escriptora madrilenya Almudena Grandes, morta a Madrid aquest dissabte, víctima d’un càncer que li va ser diagnosticat el setembre de l’any passat.

Un dels primers a reaccionar a la notícia de la mort de Grandes ha sigut el president del Govern, Pedro Sánchez, que ha destacat «la mirada progressista» de l’escriptora: «El teu record, la teva obra, sempre serà amb nosaltres», ha dit.

El ministre de Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, afirma que encara no es pot creure la trista notícia: «Hem perdut una escriptora d’un enorme talent, sensible i brillant, una dona extraordinària», remarca,

La vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, afirma que «no hi ha paraules per retratar aquest dolor»: «Va ser memòria, història viva d’aquest país», afirma.

L’exvicepresident del Govern i fundador de Podem, Pablo Iglesias, també ha dedicat unes paraules de carinyo a Almudena Grandes reproduint precisament unes declaracions de l’escriptora. «Fins sempre», escriu.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Més Madrid demanarà en el pròxim ple de Cibeles que la capital dediqui un carrer en memòria de l’escriptora. «Continuarem llegint les seves històries, i emocionant-nos amb les seves dones singulars, valentes, reals, boniques», ha assegurat Rita Maestre, que ha qualificat de «dolorosíssima notícia» la mort de l’escriptora.

El cantant Alejandro Sanz assegura tenir el «cor glaçat»: «Gràcies per tot el que ens has regalat».