Esdeveniment

Carles Sans debuta en solitari amb nota i acompanyat per un mar de famosos

  • Aplaudit pels seus excompanys a Tricicle i per una infinitat de cares conegudes, l’actor va convèncer en el Borràs amb ‘Per fi sol!’

  • Vanesa Lorenzo, Xavi Hernández, Joan Manuel Serrat, Judit Mascó, Santi Millán, Martina Klein, Joan Laporta i el conseller Josep Maria Argimon van assistir a l’estrena, entre d’altres

Carles Sans debuta en solitari amb nota i acompanyat per un mar de famosos

Maite Cruz

3
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Rialles i aplaudiments van acompanyar ahir a la nit el debut de l’ex Tricicle Carles Sans en el Teatre Borràs amb ‘Per fi sol!’, el seu primer espectacle en solitari, després de 40 anys amb Tricicle, en el seu primer xou d’humor amb paraules. Després d’una vida sense obrir la boca en escena, dedicat a l’humor gestual amb un grup que ha fet història, la seva estrena com a monologuista va ser un èxit. I no només en el terreny artístic, també de convocatòria. Tot i que estava sol en escena, la platea i el primer pis estaven ocupats per molts famosos. No van faltar els seus antics companys de viatge, Paco Mir i Joan Gràcia, que van riure de valent malgrat conèixer de sobres les històries que explicava. Era estrany per ells no estar amb el seu company en escena, però dels tres, Sans és l’únic que ha volgut continuar actuant. Per ara.

Destacades figures de la cultura, l’esport, la política i la gastronomia van acudir a la cita amb ganes de descobrir la nova faceta de Sans. Eren Joan Laporta i Xavi Hernández, president i entrenador del FC Barcelona, que necessitaven riure, després de la tensió de l’últim partit; Josep Maria Argimon, conseller de Salut, que coneix millor que ningú els beneficis de l’humor per a l’ésser humà; els esportistes Ona Carbonell, Àlex Corretja i Carles Pujol; el cantant Joan Manuel Serrat; i els actors Santi Millán i José Corbacho, codirector de l’espectacle. Així com Models com Martina Klein, Vanesa Lorenzo i Judit Mascó, impressionants totes; l’escriptor Eduardo Mendoza; i el xef Nando Jubany. Un gran sarau, amb ‘photocall’ inclòs.

Carles Sans va sorprendre amb un espectacle ple de ritme i frescor on va demostrar la seva gràcia per explicar històries, no només per com les narra, i per les cares que posa i els gestos que fa, sinó per com imita les veus de per exemple Esperanza Aguirre i Sara Montiel. Més enllà de treure punta a anècdotes reals de la seva vida artística i personal, va treure partit de la seva enorme facilitat per transformar-se en mil i un personatges. En l’espectacle hi ha coses molt del Tricicle, amb aquest humor blanc per a tots els públics, però també hi ha un altre tipus de bromes amb més intenció. 

Va demostrar no només bona dicció sinó habilitat en el domini dels tempos. Sans sap quan convé escurçar o allargar la història. El seu do per connectar amb el públic i la seva experiència en escena li van servir per embastar una sèrie d’històries, curioses de vegades, sorprenents altres, molt divertides. De vegades no és tant el que explica sinó com ho fa.

Notícies relacionades

‘Per fi sol!’ busseja en els orígens del Tricicle, descobreix la intrahistòria d’aquest popular grup a què la pandèmia va impedir poder fer la festa de comiat que desitjaven. Imatges dels tres projectades i picades d’ullet a alguns dels seus espectacles apareixen en el muntatge, barrejats amb històries més íntimes relacionades amb la seva estreta relació amb els especialistes en medicina, perquè l’humorista és un hipocondríac de manual. El mal trago que va passar quan es va fer una colonoscòpia pot ser que ajudi molts altres a passar per la desagradable experiència amb més bon humor.  

També van donar molt joc les històries relacionades amb el seu pànic de volar, una cosa per sort ja superada. O el seu interès per conèixer les nòvies dels seus companys del Tricicle. Potser a ells no els van fer tanta gràcia alguns detalls que va explicar. Si va ser així, ho van dissimular formidablement.

Temes:

Humor