Música

BTS i Taylor Swift arrasen en els American Music Awards

L’artista nord-americana es va emportar el premi a la millor cantant pop per setena vegada en la seva carrera i el de millor àlbum pop per ‘Evermore’

BTS i Taylor Swift arrasen en els American Music Awards
2
Es llegeix en minuts
EFE

La banda sud-coreana BTS va arrasar aquest diumenge en l’entrega dels premis American Music Awards a l’aconseguir el premi en les tres categories per les quals competien, inclosa la més important, que premia l’artista de l’any.

Els sud-coreans van ser els grans protagonistes de la gala, celebrada al Microsoft Theater de Los Angeles (els EUA), ja que a més d’emportar-se també el premi al millor grup i a la millor cançó pop per ‘Butter’, van actuar en dues ocasions, una amb els britànics Coldplay. «Això és un miracle. Seriosament, mai ho donarem per fet», va dir RM, integrant de BTS, un grup originari de Corea del Sud que compta amb un impressionant club de fans a tot el món, conegut com a Army.

Els American Music Awards (abreujats com a AMAs) serveixen com a avantsala dels prestigiosos Grammy, tot i que amb la diferència que es determinen per una enquesta popular dirigida a consumidors de música, en lloc de votar-se pels experts de la indústria.

Entre el palmarès també va destacar el nom de les nord-americanes Doja Cat i Megan Thee Stallion, que es van emportar tres guardons cada una, inclòs el de millor artista de R&B i millor rapera, respectivament.

Taylor Swift, per la seva banda, es va emportar el premi a la millor cantant pop per setena vegada en la seva carrera i el seu disc ‘Evermore’ va ser guardonat amb el títol de millor àlbum pop. Swift és l’artista amb més AMAs de la història, amb un total de 34 victòries.

Finalment la gran favorita de la nit, Olivia Rodrigo, només va aconseguir un premi dels set als quals aspirava, el de nou artista de l’any.

Bad Bunny triomfa entre els llatins

En les categories llatines, el porto-riqueny Bad Bunny va liderar amb dos premis, a millor artista llatí masculí i a millor àlbum llatí per ‘El Último Tour Del Mundo’, a penes tres dies després que aquest disc triomfés en l’apartat urbà dels Latin Grammy.

Notícies relacionades

Becky G es va imposar com a millor artista llatina femenina i ‘Telepatía’ de Kali Uchis es va emportar el títol de cançó llatina favorita. La Banda MS de Sergio Lizárraga va tancar el capítol llatí amb el guardó al millor grup.

Com a novetat, els AMAS van inaugurar aquest any una categoria que va premiar la cançó més viral a les xarxes socials com TikTok i que va ser per a ‘Body’, de Megan Thee Stallion. A aquest premi van aspirar els italians Måneskin, recents guanyadors del Festival d’Eurovisió, que van actuar a la gala presentada per la rapera Cardi B.

Temes:

Taylor Swift