Estrena

Andrés Calamaro és el protagonista de l’últim documental de Disney+

Nathy Peluso condueix la producció que desgrana la carrera musical de l’autor d’èxits com ‘Flaca’ o ‘Son las nueve’

2
Es llegeix en minuts

La plataforma Disney+ estrena aquest 26 de novembre a Espanya un documental sobre la vida i obra del músic argentí Andrés Calamaro, un episodi que forma part de la sèrie ‘Bios. Vidas que marcaron la tuya’ i que està produït per National Geographic.

La jove artista Nathy Peluso és l’encarregada de guiar l’espectador per la vida d’Andrés Calamaro, a través d’una sèrie d’entrevistes amb el músic de Buenos Aires i amb algunes de les personalitats que el van acompanyar en els seus més de quaranta anys de carrera musical.

Així, el documental compta amb entrevistes exclusives a Daniel Melingo i Cachorro López, exmembres de Los Abuelos de la Nada; Ariel Rot, exintegrant de Los Rodríguez; Vincentico, vocalista de Los Fabulosos Cadillacs; Olga Castreno, agent musical de Calamaro durant més de 20 anys, i els periodistes Marcelo Fernández Bitar i Martín Pérez, entre d’altres.

Cantant, compositor i instrumentalista, ‘El Salmón’ és un dels artistes argentins més reconeguts i prolífics de les últimes dècades, amb una carrera que inclou una trentena de discos, entre àlbums d’estudi, gravacions en viu i recopilacions especials. Entre les seves cançons més icòniques hi ha ‘Flaca’, ‘Mil horas’, ‘Son las nueve’, ‘Te quiero igual’ o ‘Sin documents’, composicions que el van convertir en un dels rostres més populars del rock argentí.

El documental, d’uns 100 minuts de durada, fa un recorregut per la vida personal i artística d’Andrés Calamaro, un viatge audiovisual que posa al descobert les llums i ombres del músic, que va compondre el seu primer tema amb tot just set anys d’edat. L’espectador descobrirà, per exemple, les disputes que van desembocar en la separació de Los Rodríguez, els racons de la gravació d’‘Alta Suciedad’ (1997), considerat el disc consagratori de Calamaro, o les pors que van acompanyar el compositor després de firmar un contracte amb el segell discogràfic Warner.

Notícies relacionades

Durant una conversa distesa amb Nathy Peluso, entre rialles i mates, Calamaro també parla del buit creatiu que va patir després del llançament d’‘El Salmón’ (2001), un àlbum compost per 103 cançons i dividit en cinc discos, i els seus dubtes sobre si alguna vegada podria tornar a compondre alguna cosa de qualitat.

Així mateix, aquest episodi explica amb material d’arxiu inèdit fins ara i imatges d’un concert que va fer Andrés Calamaro a Xile el passat 10 d’octubre del 2019, així com amb altres imatges ja conegudes sobre la trajectòria del compositor.