A la venda l’11 de novembre

Ken Follet llança ‘Mai’: ¿cap a la tercera guerra mundial?

BARCELONA 01-10-2014  - ENTREVISTA CON EL ESCRITOR KEN FOLLETT EN EL HOTEL PALACE  FOTO CARLOS MONTANYES

BARCELONA 01-10-2014 - ENTREVISTA CON EL ESCRITOR KEN FOLLETT EN EL HOTEL PALACE FOTO CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
EFE

 Ken Follett torna al ‘thriller’ amb la seva nova novel·la, ‘Mai’, que explica la història d’una crisi global que amenaça de conduir a l’esclat d’una nova guerra mundial i que arriba a les llibreries l’11 de novembre.

Publicada en català per Rosa dels Vents, la novel·la de Ken Follet està ambientada en l’actualitat i viatja des del desert del Sàhara fins als corredors del poder a les grans capitals del món.

«Quan em documentava per a ‘La caiguda dels gegants’ em va impactar adonar-me que ningú volia que sorgís la Primera Guerra Mundial. Cap líder europeu de cap dels dos bàndols tenia intenció que succeís», recorda l’autor.

«¿Podria tornar a passar?»

Però, un per un, els dirigents «van prendre decisions –lògiques i moderades– que ens van acostar un petit pas més a un dels conflictes més terribles que el món ha conegut. Vaig arribar a creure que tot va ser un tràgic accident. L’espantós pensament que se’m va acudit va ser: ¿podria tornar a passar?», recorda.

Notícies relacionades

‘Mai’, més que un «thriller» és la història d’una crisi global «amb personatges que es mouen pels Estats Units, el nord de l’Àfrica i l’est d’Àsia, lluitant per evitar l’esclat d’una Tercera Guerra Mundial», indica l’escriptor gal·lès, que assegura que quan el va començar a escriure no sabia com acabaria i que el lector tampoc ho sabrà fins a l’última pàgina.

Follet, que ha venut en tot el món 178 milions d’exemplars dels seus 36 llibres, publicats a més de 80 països i en 33 idiomes, ha visitat els escenaris de la novel·la per documentar-se i s’ha reunit amb polítics, ambaixadors, militars i altres persones en primera línia de la política mundial, assegura l’editorial.