ESCRIPTOR SUPERVENDES

10 coses que s'han de saber de Ken Follett

La seva última novel·la, 'Les tenebres i l'alba', està a punt de sortir, i els lectors l'esperen assedegats d'aventures, històries d'amor i suspens

zentauroepp54841622 t ssies   10 cosas que hay que saber de ken follett   m s pe200910161837

zentauroepp54841622 t ssies 10 cosas que hay que saber de ken follett m s pe200910161837

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

1. DESCOBRIMENT

De petit els seus pares li prohibien mirar la televisió, cosa que va fer que es passés les hores llegint. Als 12 anys, Ken Follett, que avui en té 71, va poder accedir a la secció de llibres per a adults a la biblioteca pública. Va descobrir Casino Royal i James Bond. En va quedar fascinat. Luxe i aventures. Un exemple a seguir. 

2. LA REPARACIÓ DEL SEU COTXE

Volia ser empresari, també va pensar a fer-se missioner, però al final va optar pel periodisme. Va escriure el seu primer ‘thriller’ per poder pagar la factura de reparació del cotxe amb l’avanç de l’editor. Avui és multimilionari i viatja en jet privat.

3. CONSTÀNCIA

Les seves 10 primeres novel·les les va escriure a estones perdudes i les va firmar amb pseudònim, sense gran fortuna. Hi va insistir, i amb ‘L’ull de l’agulla’ li va arribar l’èxit multitudinari. Va guanyar el primer milió i la seva vida va canviar instantàniament. Acumula més de 150 milions d’exemplars venuts.

4. AQUELLES VACANCES

Als 18 anys va viatjar per primera vegada a Espanya. Unes vacances a Mallorca amb els seus pares i una nòvia que tenia llavors. Va ser la primera vegada que va compartir habitació amb una dona, i no se l’ha oblidat. Des d’aleshores ha tornat moltes vegades al nostre país. 

5. BOMBOLLES SELECTES

Li encanta menjar i beure bé. És un especialista en vins, però la seva gran debilitat, sens dubte, és el xampany. Bollinger, Dom Perignon o Salon. Va arribar a situar una de les seves novel·les (‘Alt risc’) a Reims, per la catedral i per poder beure, segons va dir, tot el xampany possible. 

6. LES CAMISES DE PARÍS

Prefereix les ciutats als paratges rurals, i les catedrals a qualsevol altra construcció humana. La de Chartres és una de les seves favorites, igual com la de Notre-Dame. París és un dels seus llocs predilectes per fer una escapadeta, amb parada fixa a la botiga de camises de Charvet, a la luxosa Place Vendôme.

7. NINGÚ ÉS PERFECTE

Es va comprar la primera guitarra amb 14 anys. Toca el baix en una banda de blues. S’hi esforça molt, però pensa que els seus dots musicals són limitats. 

8. AL PEDESTAL 

Hi ha una estàtua en bronze de l’autor d’‘Els pilars de la terra’ a la ciutat de Vitòria. Es troba davant la catedral de Santa Maria. És un homenatge de la ciutat, que l’escriptor ha visitat i elogiat repetidament. Les obres de restauració del temple van ser una inspiració per a la seva novel·la ‘Un món sense fi’.

9. POLÍTICA I AMOR

Notícies relacionades

És simpatitzant i donant del Partit Laborista. Va ser al partit on va conèixer Barbara, exministra de Tony Blair, amb qui es va casar el 1984. El matrimoni té tres fills. Follett ja era pare de dos nanos més, amb la seva primera dona. El primogènit, Emmanuel, va morir fa dos anys.  

10. COMPROMÍS PÚBLIC

El 2010 va firmar, amb 54 personalitats més, una carta oposant-se a la visita d’Estat al Regne Unit del papa Benet XVI, per la seva postura sobre els gais, l’avortament i el control de natalitat. També va fer campanya internacional contra el ‘brexit’.