Torna a la programació presencial

El Sónar reprèn el pols amb més de 100 concerts i activitats

El festival oferirà una edició especial, del 27 al 30 d’octubre, amb concerts d’artistes com Marco Mezquida, Mouse on Mars i Holly Herndon amb Maria Arnal i Tarta Relena; a més, integrarà una nova mostra orientada cap a la intel·ligència artificial

El Sónar reprèn el pols amb més de 100 concerts i activitats

Sonar Festival

1
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Una llarga llista de concerts, complementats amb conferències, demostracions i altres activitats, posaran el Sónar de nou en òrbita la setmana que ve, del 27 al 30 d’octubre, amb la seva primera edició enterament presencial (també s’oferirà en ‘streaming’) des de 2019. Un 28è Sónar basat en tres escenaris, l’Auditori, el CCCB i el Poble Espanyol i desdoblat amb l’entrada en escena d’un nou festival dins del festival, enfocat cap a la interacció amb la intel·ligència artificial, batejat com AI and Music S+T+ARTS, que el festival organitza en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i Betevé.

Notícies relacionades

Cap allà apunta el concert inaugural, dimecres a l’Auditori, de Marco Mezquida, un diàleg entre la seva improvisació al piano i la intel·ligència artificial, que el músic mallorquí presenta com «un ‘work in progress’, una primera estació» que produirà «moltíssim vertigen». El programa d’actuacions ofereix expressions situades en la música electrònica, l’experimentació i l’accent pop, amb noms com els britànics Koreless, Tirzah i Leon Vynehall, o el veterà duo alemany Mouse on Mars, així com la col·laboració de la nord-americana Holly Herndon amb Maria Arnal i el duo Tarta Relena.

Aquest Sónar es veu compromès amb «la cooperació entre la comunitat artística, la científica i l’educativa», destacava el seu codirector, Ricard Robles, aquest dijous en la presentació del festival a l’antiga Fàbrica Damm. En formaran part més de 300 creadors i professionals procedents de 25 països i oferiran més de 100 activitats. A l’hivernacle del Poble Espanyol tindrà lloc l’Off Sónar, que fa una aposta pel retorn del ‘clubbing’ i les sessions de ‘dj’ a càrrec de Nina Kraviz i Laurent Garnier. Totes les activitats se celebraran sense distància social, prèvia presentació del passaport Covid o bé del resultat negatiu en un test d’antígens o PCR.

Temes:

Sónar 2022