Polèmica

Una llibreria madrilenya retira els seus exemplars de Carmen Mola

Mujeres y Compañía ha pres la decisió després de conèixer-se en el premi Planeta que darrere el pseudònim s’ocultaven tres homes

Una llibreria madrilenya retira els seus exemplars de Carmen Mola

Älvaro Monge

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La llibreria madrilenya Mujeres y Compañía ha retirat tots els seus exemplars escrits per Carmen Mola, després de conèixer-se en l’entrega del premi Planeta que en realitat el pseudònim amagava tres homes com els autors dels llibres, els guionistes Antonio Mercero, Jorge Díaz i Agustín Martínez.

«La notícia és que no és notícia que una llibreria especialitzada retiri del seu fons allò que no correspon amb la seva especialització», ha assenyalat una de les propietàries de l’establiment. Prèviament, Mujeres y Compañía ha publicat un vídeo en què mostra el procés de retirada dels exemplars i com els emmagatzemen en una caixa que anirà dirigida a Penguin Random House, el conglomerat a què pertany el segell (Alfaguara) que fins ara publicava les obres de Carmen Mola.

«La nostra aportació al ‘hashtag’ Carmen Mola, però Mola més que els senyors no ho ocupin tot», han assenyalat des de la llibreria a les xarxes socials. A més, en el vídeo recorden que dels llibres registrats a Espanya el 2018, només el 32% estan escrits per dones.

Notícies relacionades

Els tres guionistes van admetre que revelaven la seva identitat després de publicar tres novel·les junts perquè volien «fer un salt».

Mujeres y Companía es defineix com una botiga especialitzada en narrativa femenina, feminisme i contes infantils no sexistes, amb venda de còmics.