Des de fa un any

Almudena Grandes revela que té càncer: «Els meus personatges preferits són els supervivents»

Almudena Grandes revela que té càncer: «Els meus personatges preferits són els supervivents»

JOSE LUÍS ROCA

1
Es llegeix en minuts

L’escriptora Almudena Grandes ha anunciat aquest diumenge que pateix un càncer des de fa poc més d’un any. «Tot va començar fa poc més d’un any. Revisió rutinària, tumor maligne, bon pronòstic i a lluitar», ha escrit en ‘Tirar una valla’, article publicat a ‘El País Setmanal’. 

L’autora de ‘Las edades de Lulú’ s’ha obert als seus lectors, que són «molt importants» per a ella, i ha confessat que quan va saber que patia la malaltia no va voler anunciar res per «estar tranquil·la».

Aquest dilluns, l’escriptora ha publicat un tuit amb l’article en el qual revela la seva malaltia. «Entre tots els personatges que existeixen, els meus preferits són els supervivents, i no em defraudaré a mi mateixa», diu.

«Mentre els altaveus de la Fira del Llibre de Madrid anunciaven els noms dels autors que firmaven a les casetes, entre ells el meu, jo era a l’hospital amb una complicació intestinal. Així vaig comprendre que el meu silenci havia tingut un preu», ha dit Grandes. 

Nova novel·la

Notícies relacionades

Almudena també ha aprofitat la seva columna per anunciar que es troba en el procés d’escriptura d’una novel·la que l’ha «mantingut sencera» i a la qual dedicarà plenament el seu temps.

«Potser reapareixeré amb cabell, potser sense, o amb una melena arrissada o amb el pentinat de la meva estimada Josefina Báquer, com li deia la meva àvia. Però prometo solemnement que tornaré a asseure’m en una caseta per firmar exemplars i mirar als ulls als meus lectors, a les meves lectores», ha promès Almudena a tots els seus lectors i seguidors.