Nou artista

‘Tú empiezas’, l’orgullós debut indie de J. Fioli

Es tracta del primer single d’aquest jove que s’estrena en el món musical rememorant una de les seves nits més mítiques

‘Tú empiezas’, l’orgullós debut indie de J. Fioli

Eli Penya

1
Es llegeix en minuts

Focus encegadors, música que supera els 100 decibels i gent ballant a cada racó de la sala. Una escena que, per molts, avui pot arribar a ser fins i tot nostàlgica, però que gairebé tots guardem en les nostres més íntimes col·leccions de records. Aquí, d’on traiem les anècdotes més gracioses i amaguem les nits memorables. Així és la vetllada que descriu ‘Tú empiezas’, el primer single del jove artista J. Fioli, que ha llançat aquest 1 d’octubre en plataformes com Spotify, Youtube, Apple Music, Deezer i Amazon Music, entre altres.

I com a qualsevol festa memorable no podia faltar l’enamorament sobtat, molt probablement idealitzat pels símptomes del rom amb coca-cola pel qual t’han clavat uns 20 euros. Una xifra que gairebé supera la teva edat i que t’ha deixat sense paga mensual. Així comença ‘Tú empiezas’, una trobada accidental, fruit de la poca traça de dos joves embriagats que connecten d’una forma singular enmig de l’aglomeració humana prepandèmica. És d’aquesta forma com J. Fioli aconsegueix crear un microclima acompanyat d’ones que evoquen el pop-synth –pop sintetitzat– de la dècada de 1980.

Aires ‘tontipop’

Notícies relacionades

Aires ‘tontipop’Un microclima fresc en què l’artista, que s’identifica amb el gènere indie, rememora l’esdevenir d’una història entre dos joves que ballen fins a tenir mal de cames i fugen de la multitud amb l’excusa del ‘¿fumem un ‘piti’?’ per conèixer-se, parlar obertament de la vida i petonejar-se. És així com acaba ‘Tú empiezas’: amb un petó que apaga les ganes i l’energia que J. Fioli vessa en aquest primer senzill amb aires ‘tontipop’, un terme que va ser utilitzat amb intencions pejoratives als 90 i que ara es fa respectar entre el gènere indie.

‘Tú empiezas’ és la primera de les quatre peces que conformaran una reproducció estesa (EP, per les sigles en anglès) –un concepte musical d’una durada que oscil·la entre el senzill i l’àlbum–, i que avivarà la flama que el debut de J. Fioli ha encès aquest octubre en el món musical.

Temes:

Spotify Youtube