Guardons

Camilo, Juan Luis Guerra i C. Tangana, favorits en els premis Grammy Llatins

Els tres artistes obtenen 10, 6 i 5 nominacions, respectivament

zentauroepp56006044 barcelona   27 11 2020    entrevista al cantante colombiano 201128163721

zentauroepp56006044 barcelona 27 11 2020 entrevista al cantante colombiano 201128163721 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts

El cantant colombià Camilo i el dominicà Juan Luis Guerra van liderar la llista de nominacions a la 22a edició dels premis Grammy Llatins anunciats aquest dimarts per l’Acadèmia Llatina de la Gravació.

Camilo, qui va guanyar el seu primer Grammy Llatí l’any passat, ha sigut nominat en 10 categories, incloent-hi cançó de l’any (‘Vida de rico’), gravació de l’any i àlbum de l’any (‘Mis manos’). «Agraït al màxim!! Que visqui la diversitat!!», ha escrit a Instagram. «Perdó a tota la gent que em vaig creuar a l’aeroport de Londres que deuen haver pensat que era boig cridant i saltant per tot arreu», ha afegit el colombià, que està enmig d’una gira europea.

El dominicà Juan Luis Guerra s’ha alçat amb sis nominacions, entre les quals gravació de l’any i àlbum de l’any. Amb aquestes, Guerra, de 64 anys, arriba a les 40 nominacions en la seva vasta carrera musical.

L’hora de C. Tangana

Per la seva banda,C. Tangana ha conquistat cinc nominacions amb el seu exitós àlbum ‘El Madrileño’, seguit pel reguetoner Bad Bunny, amb quatre categories. Pablo Alborán i Nathy Peluso (amb doble nacionalitat espanyola i argentina) també han aconseguit quatre nominacions.

C. Tangana podria emportar-se el premi a l’àlbum de l’any per ‘El madrileño’; a gravació de l’any i a la millor cançó alternativa per ‘Te Olvidaste’, que interpreta juntament amb Omar Apollo; a millor cançó de pop-rock per ‘Hong Kong’, que canta amb Andrés Calamaro; i una altra vegada a millor cançó alternativa per ‘Nominao’, una col·laboració amb Jorge Drexler. El cantant ja compta amb dos Grammy Llatins, tot i que vinculats al seu treball amb Rosalía en la cançó ‘Malamente’ i el disc ‘El mal querer’. A més, ‘El Madrileño’ també ha repartit nominacions al seu productor Alizzz, un dels artífexs del nou so urbà espanyol i que aspira als mateixos premis que Tangana a més de ser candidat a millor productor de l’any.

Per la seva banda, Alborán lluitarà pel guardó a l’àlbum de l’any i al millor àlbum de pop vocal tradicional amb ‘Vértigo’, i també serà candidat a gravació de l’any i cançó de l’any per ‘Si hubieras querido’.

La diferència entre les categories de cançó de l’any i gravació de l’any és que la primera reconeix exclusivament el treball de compositors mentre que el premi a la gravació es dirigeix a intèrprets, productors, enginyers i altres participants.

Nathy Peluso, que va néixer a l’Argentina però resideix a Espanya des de fa més d’una dècada i té doble nacionalitat, competirà per millor fusió urbana per la seva actuació a ‘Bzrp music sessions’; millor cançó de rap o hip-hop per ‘Sana Sana’; millor cançó alternativa per ‘Agarrate’ i millor àlbum alternatiu per ‘Calambre’.

A Las Vegas

Caetano Veloso, i el seu fill Tom Veloso, són els únics brasilers en la categoria gravació de l’any, amb ‘Tal Vez’.

Notícies relacionades

La cerimònia dels Grammy Llatins se celebrarà a Las Vegas el 18 de novembre.

«La música llatina ha guanyat popularitat a tot el món. La comunitat llatina no només és un dels grups més demogràfics més nombrosos i de més ràpid creixement als Estats Units, sinó que la seva música és més popular que mai», diu el comunicat de l’Acadèmia Llatina de la Gravació.