Abusos a les aules
L’Institut del Teatre porta a fiscalia l’expedient de Boris Dausà
El centre valora emprendre també accions contra un altre dels professors, Joan Ollé
L’Institut del Teatre ha posat a disposició de la Fiscalia Provincial de Barcelona l’expedient disciplinari obert a un docent de la institució, apartat de les aules des del mes de març passat, a l’haver identificat indicis d’assetjament sexual en el seu comportament.
Arran de l’informe elaborat al març per la Comissió de Prevenció i Investigació d’Assetjaments Sexuals, es va iniciar un expedient disciplinari per determinar la responsabilitat del docent denunciat per un alumne.
En un comunicat fet públic aquest dijous, la institució remarca que «una vegada finalitzada la instrucció per part de la Diputació de Barcelona, i ja que s’han confirmat els indicis d’assetjament sexual, s’ha procedit a posar-ho en coneixement del Ministeri Fiscal».
En l’escrit, l’Institut del Teatre posa en coneixement de la fiscalia els fets perquè pugui realitzar les diligències i investigacions que «consideri oportunes, i determini si hi ha responsabilitat penal en la conducta del docent».
Els altres casos
D’altra banda, el centre va determinar, a partir de l’informe de l’esmentada comissió, «obrir expedients disciplinaris a dos docents més de la institució, un per conductes inapropiades a l’aula, i l’altre per una falta greu per pràctica docent invasiva». En el primer cas, s’ha produït «la suspensió de l’expedient a causa de la jubilació del docent», el director Joan Ollé, fet que impedeix «aplicar el règim disciplinari administratiu per sancionar persones que no formen part de la plantilla de treballadors i s’està valorant la possibilitat d’emprendre accions per via judicial».
Respecte a l’expedient per falta greu per «pràctica docent invasiva, s’ha determinat la suspensió d’ocupació i sou del docent per un període de dos mesos i sis dies», esperant la sanció pendent d’execució l’acabament del període d’al·legacions.
Comitè d’ètica
Durant aquest curs, l’Institut del Teatre ha engegat noves sessions de formació sobre assetjament sexual i abús de poder per a l’alumnat i el professorat de la institució. Altres mesures empreses per prevenir aquests fets són la creació d’un codi ètic i d’informes de bones pràctiques en dansa i art dramàtic, així com la constitució del comitè d’ètica permanent.
Notícies relacionadesA més, des del dia 1 de març està en marxa un servei d’atenció psicològica i «s’estan millorant els mecanismes de comunicació i participació entre els diferents col·lectius de la comunitat».
Totes aquestes accions «tenen el propòsit d’evitar que a l’Institut del Teatre es repeteixi en el futur qualsevol tipus de setge o abús de poder».
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Presumpta administració deslleial Els Mossos confisquen documents i joies als marmessors de Pere Mir
- Educació a Catalunya Més del 40% d’aspirants a estudiar Magisteri a Catalunya no aproven les proves d’accés
- Crisi elèctrica Illa compareixerà el dimarts al Parlament per donar detalls sobre l'apagada
- MOBILITAT Controls a les carreteres gironines pel pont de l’1 de maig
- ENERGIA La presidenta de Red Eléctrica apunta a les elèctriques per l’apagada i descarta dimitir perquè a la seva xarxa «res va fallar»
- Nova instrucció als registres El Govern central aprova una instrucció per fer efectiva la prohibició dels ventres de lloguer