Premis

‘Gambito de dama’, ‘WandaVision’ i ‘The Mandalorian’ triomfen en els Creative Emmy Awards

La sèrie de Netflix, ambientada en el món dels escacs, ha sigut la gran triomfadora amb nou premis EP

‘Gambito de dama’, ‘WandaVision’ i ‘The Mandalorian’ triomfen en els Creative Emmy Awards
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

‘Gambito de dama’, la minisèrie de Netflix ambientada en el món dels escacs, ha sigut la gran triomfadora dels Creative Emmy Awards, les categories tècniques dels premis de l’acadèmia de televisió nord-americana, que s’han entregat durant tres gales celebrades el cap de setmana passat. Altres triomfadores d’aquestes jornades de premis van ser dues sèries de Disney+: ‘The Mandalorian’, la sèrie de ‘Star Wars’ que va aconseguir set guardons, i ‘Bruja Escarlata y Visión’ (WandaVision), que va aconseguir els primers tres Emmy de la història de Marvel Studios.

La ficció protagonitzada per Anna Taylor-Joy que segueix els passos d’una jove geni dels escacs durant els anys de la guerra freda, va ser la més premiada amb un total de nou guardons, incloent millor repartiment, millor fotografia, millor muntatge, millor vestuari d’època, millor maquillatge d’època, millor disseny de producció, millor barreja de so i millor banda sonora per a Carlos Rafael Rivera.

Disney +, ben posicionada

La segona en nombre de premis va ser ‘The Mandalorian’, la sèrie de Disney+ ambientada en l’univers de ‘Star Wars’, que amb la segona temporada va igualar l’ èxit de la tanda anterior amb set premis Emmy tècnics.

Notícies relacionades

Amb tres premis van quedar ‘Ted Lasso’ d’Apple TV+, ‘The Crown’ de Netflix, ‘Pose’ de FX i ‘WandaVisión’ de Disney+, que va inaugurar el compte d’Emmy per a l’Univers Cinematogràfic Marvel amb els guardons al millor vestuari d’una sèrie de fantasia o ciència-ficció, millor disseny de producció en una sèrie de capítols de mitja hora i millor cançó original per l’enganxós tema ‘Agatha All Along’ dedicat a la malvada interpretada per Kathryn Hahn.

Haurem d’esperar a veure si ‘Gambito de dama’ segueix amb aquesta ratxa triomfal en les categories principals de la 73a edició dels Emmy, amb una gala que se celebrarà el 19 de setembre. ‘The Mandalorian’ i ‘The Crown’, amb 24 candidatures cadascuna, lideren les nominacions, seguides de ‘Bruja Escarlata y Visión’ (23), ‘El cuento de la criada’ (21), ‘Ted Lasso’ (20), ‘Territorio Lovecraft’ (18), ‘Gambito de dama’ (18) i ‘Mare of Easttown’ (16).

Temes:

Sèries