Videojocs

L’escassetat de components per a Xbox Series X i PS5 podria estendre’s fins al 2023

L’escassetat de components per a Xbox Series X i PS5 podria estendre’s fins al 2023
2
Es llegeix en minuts

Des de la mateixa fase de llançament de PlayStation 5 i Xbox Series X|S a finals de l’any passat, els usuaris estan patint dificultats per trobar qualsevol dels dos sistemes de nova generació als mercats de diversos països del món, situació que es manté a poc temps per complir-se un any des de la seva estrena comercial. I el pitjor: la falta de provisió de consoles de nova generació pot estar lluny d’acabar-se. Almenys, això indica un informe de Toshiba.

El fabricant amb seu a Minato, Tòquio, és un dels productors mundials més grans dels xips de potència que s’utilitzen en diversos productes quotidians, des de l’electrònica dels nostres automòbils fins a la majoria d’electrodomèstics que trobem a casa. La falta de components és el principal causant del massiu alentiment a la producció de molts d’aquests dispositius electrònics.

L’escassetat de xips, principals culpables

Takeshi Kamebuchi, director de Toshiba, afirma a Bloomberg que el subministrament de xips estarà restringit fins, almenys, al setembre del 2022, i en el millor dels casos, alguns clients de l’empresa japonesa hauran d’esperar el 2023 per rebre la totalitat de les seves comandes. «Considerem quin client s’enfronta a una situació més greu, com el risc que interrompi tota la línia de producció o es destrueixi el negoci sense el subministrament de xips. Els fabricants de consoles de videojocs es troben entre els clients que presenten més demanda i lamento sincerament la seva frustració, ja que cap d’ells estarà 100% satisfet», adverteix Kamebuchi.

El director de Toshiba, deixa palès amb aquestes declaracions que l’empresa ha estat analitzant les demandes i necessitats client a client, amb la intenció que cap empresa corri el risc de perdre el seu negoci empès per l’escassetat actual de components. Hi ha diversos tipus de productes electrònics que demanden reguladors de potència i probablement, segons l’opinió de Toshiba, les seves necessitats es troben davant dels fabricants de videoconsoles, de manera que tot sembla indicar que no serà fins al 2023 quan es comenci a regularitzar la producció dels sistemes de nova generació.

L’escassetat de videoconsoles de nova generació continuarà

Notícies relacionades

L’escassetat de videoconsoles de nova generació continuaràLes consoles, per tant, acabaran sent presoneres de la disponibilitat del preuat component, ja que, malgrat obrir-se la possibilitat de buscar altres proveïdors, existeixen diverses certificacions de seguretat que s’exigeixen per muntar aquests xips, alguna cosa que els obliga a dependre dels fabricants que compleixen totes les regulacions. I no en són tants.

Actualment, al nostre país, l’única consola que es pot trobar amb certa facilitat és l’Xbox Series S, mentre que PlayStation 5 sol llançar algunes unitats tots els mesos, proveint la demanda pausadament; però si us proposeu aconseguir una Xbox Series X, ho tindreu realment molt complicat, perquè en aquests moments és un article tecnològic realment demandat i desitjat.