Actuació

Aznar, Botella i Cospedal acompanyen el Plácido Domingo més espanyol a Marbella

El tenor va tancar el concert amb l’himne d’Espanya de Marta Sánchez, que tots dos van interpretar a duo

Plácido Domingo durante un concierto en el Starlite Festival en Marbella.

Plácido Domingo durante un concierto en el Starlite Festival en Marbella. / JORGE GUERRERO (AFP)

2
Es llegeix en minuts

Dos anys després que esclatés l’escàndol d’assetjament sexual i abús de poder que ha enterrat la seva carrera als Estats Units, el tenor espanyol Plácido Domingo va cantar aquest dimecres a Starlite Marbella. Va ser la seva segona actuació a Espanya en l’era postacusacions d’una vintena de dones, després de la que va oferir el juny passat a l’Auditori Nacional de Madrid. I no va tenir un públic qualsevol a Marbella. Entre els assistents hi havia pesos pesants del ‘vell’ PP com l’expresident del Govern José María Aznar, la seva dona, l’exalcaldessa de Madrid Ana Botella, i l’exministra de Defensa María Dolores de Cospedal. Així mateix van assistir a la vetllada la model argentina Valeria Mazza, la model mexicana Jaydy Michel juntament amb el seu actual marit, l’exfutbolista també mexicà Rafa Márquez i la mediàtica empresària Carmen Lomana.

El públic, dret al complet, va aplaudir amb entusiasme cada una de les seves intervencions en un concert únic amb un final inesperat, himne d’Espanya inclòs.

Acompanyat per l’Orquestra Simfònica de Màlaga, el madrileny va oferir una actuació plena de sorpreses. La principal absència va ser la de la soprano Ainhoa Arteta, a qui Domingo, des de l’escenari, va desitjar una ràpida recuperació i que va reemplaçar la soprano madrilenya Saioa Hernández.

Marta Sánchez

Entre les sorpreses que va oferir la nit, l’actuació de Marta Sánchez, a la qual va presentar el mateix tenor i que va interpretar amb el seu particular estil el tango argentí ‘Nostalgias’ i el pasdoble de ‘Los nardos’, de ‘Las Leandras’.

Domingo va cantar diverses peces d’altura com les àries ‘Ò vin dissipe la tristesse’, de ‘Hamlet’, o ‘Nemico della pàtria’, d’Andrea Chénier.

Picada d’ullet a l’espanyol

Juntament amb Saíoa Hernández va interpretar diversos duets, entre els quals, els de les sarsueles ‘Cuando vengo al taller’ de ‘La del manojo de rosas’ de Pablo Sorózabal i ‘Me llamabas Rafaeliyo’ d’‘El gato montés’ de Manuel Penella.

Ja en la recta final del concert, Domingo va optar per cantar ‘Bésame mucho’ juntament amb Saioa Hernández i Marta Sánchez, tema que va dedicar als assistents, dels quals va assegurar eren «el millor de tota la nit» i als quals va animar a acompanyar-los adduint, entre rialles, que els artistes ja havien cantat molt.

Notícies relacionades

Una ovació de diversos minuts va requerir de nou la presència del tenor a l’escenari que a la seva tornada va regalar al respectable ‘Acariciame en sueños’, amb Hernández, i ‘Del cabello más sutil’, ja en solitari.

El tancament del concert va venir de la mà de l’himne d’Espanya de Marta Sánchez, que Plácido Domingo va interpretar juntament amb la popular artista i que va arrencar els aplaudiments i crits de joia d’un emocionat auditori ple fins a la bandera.