Vetusta Morla porta a l’èxtasi el Sonorama més valent de la seva història

El director del festival va oferir un brindis per «tots els que ja no hi són»

Vetusta Morla porta a l’èxtasi el Sonorama més valent de la seva història
2
Es llegeix en minuts

Vetusta Morla va fer vibrar i va portar a l’èxtasi els assistents a l’edició 2021 de Sonorama Ribera fins i tot asseguts a les seves cadires. La banda va posar la cirereta a tres dies del que possiblement sigui el festival més valent de la història i que ha intentat mantenir la seva identitat malgrat les circumstàncies.

El director de Sonorama Ribera, Javier Ajenjo, ha pujat a l’escenari just abans de l’esperada actuació de la banda per donar la benvinguda «a l’any més estrany» del festival i oferir, copa de vi en mà, un brindis per tots els que ja no hi són: «Segur que estan orgullosos que ho hàgim intentat», ha afirmat.

Ajenjo s’ha referit a l’obligació de disfrutar de la música asseguts al relatar una anècdota: «Avui estic content perquè he conegut una persona que m’ha dit: fa que estic asseguda tota la vida i mai he deixat de ballar», declaració que ha rebut una allau d’aplaudiments.

Vetusta Morla ha triat el tema ‘Los días raros’, com a pròleg i epíleg a la seva actuació. En un programa que semblava estar dissenyat especialment per a aquesta edició 2021, tan diferent, la banda va continuar amb ‘Lo que te hace grande’ i ‘Palmeras en la Mancha’, de l’àlbum ‘Mismo sitio, distinto lugar’.

Molt corejat l’emocional ‘Consejo de Sabios’, seguit de ‘Maldita Dulzura’, ‘Copenhague’, ‘Fuego’ i ‘La Vieja Escuela’, record a referents ja desapareguts del panorama musical.

En els seus dos temes més orientats a la música tradicional han tingut el detall de convidar el grup burgalès Fetén Fetén, (Diego Galaz, violí i Jorge Arribas, acordió) amb qui ha interpretat el vals ‘23 de junio’, bonica història d’amor i ‘Finisterre’, que formarà part del seu futur disc ‘Cable a tierra’, una picada d’ullet a la música popular, a Burgos i a la Ribera del Duero i també a l’Espanya rural.

El sextet madrileny ha continuat amb ‘Punto sin retorno’, ‘Sálvese quien pueda’, ha aconseguit pujar encara més la temperatura ambient amb ‘Valiente’ i ja ha arribat a l’èxtasi amb el lalalala lololo de ‘Saharabbey Road’: «Los días están contados / no hay más que temer / tan solo seremos libres / cuando no haya más que perder», corejava entusiasmat el públic.

Ha sigut un Sonorama solidari amb la diversitat, aportant novetats com motxilles per poder escoltar els concerts i llenguatge de signes en totes les actuacions. I els centenars de cadires com a símbol d’aquesta edició especial.

També ha sigut un festival de ventalls i barrets, que han desplaçat per primera vegada, fins i tot a la nit, la rebeca amb què se solen combatre les en altre temps fresques nits estiuenques a Burgos.

Notícies relacionades

Abans de Vetusta Morla han actuat Comandante Twin, que ha afrontat el repte d’iniciar la tercera jornada quan l’onada de calor es rabejava amb l’ambient. Els van seguir les Ginebras, encantades de ser a l’escenari Ribera del Duero de Sonorama.

Un públic nombrós ja ocupava el recinte i corejava amb entusiasme els seus temes i els de La La Love, que van actuar a continuació. La Habitación Roja va precedir la banda esperada del dia, que va oferir l’actuació més destacada del Sonorama Ribera 2021.