Vídeo amb la seva ruta

Banksy reconeix ser l’autor de diverses obres aparegudes al sud d’Anglaterra

Les mostres d’art de carrer es van fer el cap de setmana passat a diverses localitats de la costa

Banksy reconeix ser l’autor de diverses obres aparegudes al sud d’Anglaterra

AFP / Justin Talls

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

 L’artista britànic Banksy ha confirmat a les seves xarxes socials l’autoria de diverses mostres d’art de carrer aparegudes el cap de setmana passat en pobles costaners de l’est d’Anglaterra.

Un vídeo en el seu compte d’Instagram documenta el viatge efectuat en una autocaravana pels llocs on ha deixat plasmat el seu inconfusible estil, en una entrada, que ell mateix ha titulat «A Great British Spraycation» amb referència a aquestes «vacances amb esprai» per la Gran Bretanya.

En les primeres imatges es veu un home amb caputxa, suposadament Bansky, que porta un para-sol i una nevera de càmping amb esprais i que s’allunya del mur de la platja de Lowestoft, al comtat de Suffolk, on ha pintat un ratolí.

La primera obra va aparèixer el 6 d’agost passat a Great Yarmouth, al comtat de Norfolk, i representa una parella ballant sobre la teulada d’una parada d’autobús, mentre un acordionista assegut a la vora de l’estructura toca el seu instrument.

A aquesta van seguir altres durant aquell cap de setmana, com la de Gorleston, també a Norfolk, on una paret sobre un banc va servir a l’artista per dibuixar una grua com les dels locals recreatius, amb les quals els usuaris miren de capturar regals en una urna.

«Fes-ho en gran»

L’última peça va aparèixer diumenge passat a Great Yarmouth en un parc de miniatures i és una de les més inusuals, ja que els seus responsables van descobrir una nova cabana de miniatura que presentava senyals de l’artista, inclosa la seva firma en vermell sobre una de les façanes.

Notícies relacionades

En un lateral de la cabana també es veu el dibuix d’un ratolí que està sobre una roda de carreta real i al costat d’una frase que diu: «GO BIG OR GO HOME» («fes-ho en gran o ves-te’n a casa»).

El vídeo de confirmació acaba amb l’autocaravana de Banksy allunyant-se d’aquesta popular atracció turística de Great Yarmouth.