Organitzadors, indignats

Cruïlla, Vida i Canet Rock critiquen l’estudi de Salut sobre els festivals

Veuen ‘una fotografia distorsionada’ i en demanen explicacions

A1-117690959.jpg

A1-117690959.jpg / FERRAN SENDRA (EPC)

1
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Els directors del Vida Festival, el Festival Cruïlla i el Canet Rock han criticat aquest dijous l’estudi de la Conselleria de Salut de la Generalitat, que va registrar 2.279 contagiats i almenys 842 casos de Covid-19 més dels que s’esperaven entre els assistents als esmentats esdeveniments del juliol passat en els 14 dies següents de la seva celebració.

En una entrevista conjunta a Rac1 recollida per Europa Press, el director del Cruïlla, Jordi Herreruela, ha deplorat les dades de Salut: «És una fotografia distorsionada que no podem acceptar com a bona i que ens indigna», ha declarat, afirmant que si es fes el mateix exercici sobre qualsevol altra activitat econòmica, donaria resultats iguals o pitjors.

Herreruela ha lamentat que la Conselleria no els ha donat «cap explicació», ha demanat una rectificació després de la presentació de les dades –que, segons ell, ha aconseguit improvisació i descoordinació– i ha afirmat que el sector de la música en directe ha de demostrar seguretat, una cosa que és terriblement injusta –en les seves paraules–.

Al seu torn, el director del Vida, Dani Poveda, ha demanat «una mica més de rigor» i que es tingui més en compte els festivals, ja que van fer una edició pilot amb l’ànim de col·laborar en l’estudi de la transmissió del virus i ha dit que la publicació de les dades els va agafar per sorpresa.

Poveda, si bé ha reconegut que no van aconseguir que tothom portés la mascareta tota l’estona, ha dit que «no hi va ajudar» que s’hagués aixecat prèviament la prohibició de portar-la al carrer si es mantenia la distància.

Notícies relacionades

La directora del Canet Rock, Gemma Recoder, ha afirmat que «no sembla que les dades siguin rigoroses i es puguin acceptar» i ha sol·licitat que s’expliquin millor les xifres.

Recoder ha recordat que mentre es feien els festivals hi havia 8.000 contagis diaris a Catalunya i, per tant, els positius atribuïts als esdeveniments són, segons ella, «un percentatge baixíssim» i ha afirmat que ningú va entrar al recinte amb un test d’antígens positiu.