Crònica de concert

Raphael, un huracà a Cap Roig

  • L’artista va oferir un llarg i intens espectacle dins de la gira amb què està celebrant els seus 60 anys sobre els escenaris i que combina clàssics del seu repertori amb temes d’altres intèrprets

Raphael, un huracà a Cap Roig

José Irún

2
Es llegeix en minuts

Raphael va passar com un huracà pel Festival de Cap Roig dissabte a la nit. Vestit impecablement de negre, amb bastant bon aspecte als seus 78 anys, i acompanyat d’una quinzena de músics, l’artista va irrompre a l’escenari amb el tema ‘Ave Fénix’, tota una declaració de principis en els temps que corren. I en les més de dues hores posteriors va fer valer l’intensitat, l’energia i l’experiència que li proporcionen més de 60 anys en actiu per oferir al públic assistent un recital en què va interpretar alguns dels seus clàssics imprescindibles (‘Mi gran noche’, ‘Qué sabe nadie’, ‘Estuve enamorado’, ‘En carne viva’...), combinats amb altres temes menys populars (‘Ave María’, ‘Nostalgia’...), i amb peces del repertori d’altres artistes (‘Vivir así es morir de amor’, de Camilo Sesto, ‘Me olvidé de vivir’, de Julio Iglesias, ‘Frente a frente’, de Jeanette ...).

Una gran pantalla de vídeo completava l’escenografia d’un espectacle que va ser rebut amb grans ovacions i mostres d’entusiasme pels seguidors de Raphael, en la seva tornada a un recinte on ja havia triomfat en anteriors actuacions. I ho va tornar a fer: el cantant va reservar per a la part final del seu vibrant alguns dels temes més emblemàtics de la seva carrera, i també d’altres que ha fet seus al llarg del temps, i amb què va portar el deliri al recinte. ‘Resistiré’, ‘Como yo te amo’, ‘Se nos rompió el amor’ són algunes de les cançons que van acabar de fer pujar la temperatura al recinte i amb què l’artista va demostrar que malgrat l’edat conserva bona part d’aquella enorme potència de veu que ha contribuït al seu èxit.

Cançons de Pablo López

Notícies relacionades

Quan ja havia passat més d’una hora i mitja de concert, Raphael va parlar per primera vegada amb el públic –«sé parlar», va fer broma– per anunciar que Pablo López, que divendres va inaugurar el Festival de Cap Roig i que ahir era entre el públic, compondrà les cançons del seu nou disc

L’artista fa molts mesos que està treballant en aquesta gira amb què volia commemorar la seva longevitat escènica, i que havia de servir també per presentar el seu últim disc, ‘Raphael 6.0’, en què interpreta temes d’altres artistes, alguns dels quals, com queda dit, va cantar ahir. Però la pandèmia del coronavirus fins ara li ha impedit compartir aquest espectacle amb el seu públic. En va poder oferir una degustació en els polèmics concerts que va oferir el Nadal passat a Madrid, i ara sembla que finalment pot reprendre la gira, que va arrencar a mitjans de juny a Barcelona, va continuar divendres a Benicàssim, i després del recital d’ahir a Calella de Palafrugell continuarà les pròximes setmanes per diferents recintes de Mallorca, Galícia, Andalusia (amb parada al seu Linares natal, és clar), València, Canàries, Saragossa i Barcelona, per tornar a Madrid al voltant de Nadal, un de nou, abans de creuar l’Atlàntic i viatjar a Amèrica (Mèxic, Colòmbia, Equador, Xile...) en els primers mesos del 2022.