Relleu artístic

Elvira Dyangani Ose, nova directora del museu Macba de Barcelona

  • La cordovesa substitueix Ferran Barenblit, que ha estat al càrrec els últims sis anys

Elvira Dyangani Ose, nova directora del museu Macba de Barcelona
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El consell general del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) ha nomenat Elvira Dyangani Ose com a nova directora del museu, en substitució de Ferran Barenblit, ha informat el museu aquest dijous en un comunicat.

El consell ha fet seva la proposta del comitè d’experts, que ha valorat de la candidatura guanyadora la voluntat d’aportar «una mirada innovadora sobre el paper del museu a l’escenari local i internacional, incorporant també una clara voluntat de connexió amb els debats contemporanis sobre el paper de l’art en aquest inici de segle».

El jurat ha estat format pel tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats; la directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat, Elsa Ibar; la presidenta de la Fundació Macba, Ainhoa Grandes, i la directora general de Belles Arts del Ministeri de Cultura, María Dolores Jiménez-Blanco, entre d’altres.

Cinc anys renovables

Notícies relacionades

Elvira Dyangani Ose substitueix Ferran Barenblit, que ha sigut director del Macba els últims sis anys, i el contracte que firma és d’alta direcció i contempla una durada de cinc anys, renovables amb l’acord explícit del consell general.

Nascuda a Còrdova el 1974, és llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), des de 2018 és directora i conservadora en cap de The Showroom a Londres i anteriorment havia sigut comissària de la Biennal Internacional d’Art Contemporani de Göteborg, conservadora d’Art internacional de la Tate Modern de Londres i conservadora d’art contemporani del Centre Andalús d’Art Contemporani.

Temes:

Macba Museus