Tuit polèmic

Les vinyetes d’‘El Jueves’ que van molestar Vox

  • Els dibuixants Raúl Salazar i Juanjo Cuerda són els autors de la Pandilla Voxura, paròdia de diversos líders del partit ultra que evocava la popular sèrie dels 50 de Pandilla Basura 

Les vinyetes d’‘El Jueves’ que van molestar Vox
1
Es llegeix en minuts

Aquest dimarts un tuit del compte oficial de Vox desencadenava una onada d’indignació i repulsa a l’assenyalar directament Ricardo Rodrigo Amar, editor del grup RBA, que edita ‘El Jueves’, incloent la seva foto, assegurant que la veterana revista satírica «difon odi» i apuntant que a ell se li poden «exigir responsabilitats quan el vegin sortir del seu despatx de la Diagonal de Barcelona». Un avís per als seus simpatitzants, abonats a carregar habitualment des de les xarxes contra l’humor gràfic que els parodia i sobre el qual el director de la publicació, Guille Martínez-Vela, i un dels seus dibuixants, Raúl Salazar, han opinat per a aquest diari.

En aquesta ocasió han sigut uns cromos obra de Salazar i del dibuixant Juanjo Cuerda els que han provocat la ira del partit d’extrema dreta. Sota el títol de ‘Pandilla Voxura’, evocant la popular Pandilla Basura dels 80, els humoristes d’‘El Jueves’ parodien diversos líders de Vox. Sota aquestes línies, i en la imatge principal d’aquesta notícia, l’origen de la polèmica:

Temes:

RBA Vox El Jueves