Nomenament

Sílvia Ferrando, nova directora de l’Institut del Teatre després de la crisi de l’assetjament sexual

La professora, directora d’escena, autora i intèrpret tanca l’etapa de transició iniciada amb la dimissió de Magda Puyo

A1-116159008.jpg

A1-116159008.jpg / ACN

1
Es llegeix en minuts

La professora, directora d’escena, autora i intèrpret Sílvia Ferrando serà la nova directora general de l’Institut del Teatre. Amb aquest nomenament el centre aspira a tancar l’etapa de transició que es va obrir quan Magda Puyo va dimitir del càrrec, després de les denúncies d’abús de poder i assetjament sexual contra diversos professors del centre.

Segons ha informat aquest dilluns la Diputació de Barcelona, Ferrando ha superat el procés de selecció per accedir al càrrec i el seu nomenament es farà efectiu el pròxim 5 de juliol.

Sílvia Ferrando substituirà Núria Plana, que va ser nomenada directora provisional l’1 d’abril amb caràcter d’urgència, després de la publicació el 26 de març de les bases del concurs per al càrrec de director.

Al procés de selecció s’han valorat les tres candidatures presentades i ha sigut seleccionada la de Sílvia Ferrando, que és doctora en Arts Escèniques i exerceix com a docent a l’Institut del Teatre des del 2007.

Notícies relacionades

La seva trajectòria professional inclou més d’una quarantena de projectes escènics, en els quals ha participat com a directora, dramaturga o actriu, en espais com el Teatre Lliure, el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatre Español o els Teatres del Canal de Madrid, així com en esdeveniments com el Festival Grec, el Temporada Alta, la Fira de Tàrrega o el Festival Internacional de Teatre de Sitges.

Aquest mes de juliol firma la dramatúrgia i la direcció d’’Hernán Cortés se escribe con ñ’, peça coproduïda pel Festival Grec i que és podrà veure a la Sala Hiroshima de Barcelona.