Pedro Almodóvar estrenarà ‘Madres paralelas’ el 10 de setembre

  • La productora del director manxec, El Deseo, ha sorprès anunciant la data d’estrena del seu pròxim film pocs mesos després d’haver acabat el rodatge

Pedro Almodóvar estrenarà ‘Madres paralelas’ el 10 de setembre

El Periódico

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Fa unes setmanes, a principis de juny, es va anunciar que Pedro Almodóvar havia acabat la seva nova pel·lícula, ‘Madres paralelas’. Ara, la seva productora El Deseo, acaba de comunicar que la seva estrena tindrà lloc el 10 de setembre, a tan sols tres mesos de finalitzar el rodatge.

Una notícia sorprenent ja que no sol ser habitual que la postproducció de les pel·lícules resulti tan ajustada. Però el director manxec sembla haver agafat impuls durant el confinament i accelerat de forma considerable els seus processos i els seus temps, com ja va demostrar en la realització del curtmetratge ‘La voz humana’, que va rodar l’estiu passat juntament amb Tilda Swinton. La pandèmia ha impulsat la carrera del cineasta, així com la seva necessitat de crear de manera urgent, gairebé com un acte de supervivència dins d’un món que ja no és capaç d’oferir gaires certeses.

‘Madres paralelas’ és el seu llargmetratge número 22 i en aquest llargmetratge torna a l’univers femení després de ‘Dolor y gloria’, que segurament es convertirà en un punt d’inflexió en la seva carrera com també ho va ser per a Federico Fellini el seu ‘Ocho y medio’. En la seva nova pel·lícula torna a reclutar la seva actriu fetitxe, Penélope Cruz i altres intèrprets que han format part de la seva obra com Rossy de Palma o Julieta Serrano. El gran nou fitxatge és el de Milena Smit, que va debutar l’any passat a ‘No matarás’, de David Victori i va aconseguir una nominació com a actriu revelació en la passada edició dels premis Goya. S’hi afegeix Israel Elejalde com a ‘nou noi Almodóvar’, Daniela Santiago (‘Veneno’) i Aitana Sánchez-Gijón.

Notícies relacionades

La fotografia, com sempre, anirà a càrrec de José Luis Alcaine, del muntatge serà responsable Teresa Font, que es va incorporar a l’equip d’Almodóvar després de la mort de José Salcedo i que en aquest cas haurà hagut de córrer per acabar en temps tan ajustats la pel·lícula. Encara no se sap si la banda sonora serà d’Alberto Iglesias.

‘Madres paralelas’ s’estrenarà així abans que pel·lícules espanyoles que s’han posposat durant més d’un any, com la producció de Telecinco Cinema ‘Malnazidos’, de Javier Ruiz Caldera i Alberto de Toro, programada ara per al 24 de setembre i d’esperats blockbusters com ‘Dune’, la nova versió del clàssic de la ciència-ficció a càrrec de Denis Villaneuve, prevista per a una setmana després, el 17 de setembre. Falta saber si, com ella, la pel·lícula d’Almodóvar es presentarà al Festival de Venècia o farà la seva carrera al marge dels certàmens.