Festival d’estiu

El Grec porta el musical ‘La filla del mar’ de Guimerà al Teatre Condal

La companyia La Barni escenificarà durant la setmana vinent l’obra del poeta i dramaturg català, amb música de Marc Sambola

El Grec porta el musical ‘La filla del mar’ de Guimerà al Teatre Condal
2
Es llegeix en minuts

‘La filla del mar’, una de les obres més conegudes de l’escriptor, poeta i dramaturg Àngel Guimerà, torna a la cartellera de l’espectacle català de la mà de la companyia La Barni i en versió musical, al Teatre Condal de Barcelona, a partir del diumenge 27 de juny (i fins al següent diumenge), dins del Festival Grec, que en la 45a edició acollirà més d’un centenar de propostes culturals.

‘La filla del mar’ explora temes com la discriminació a través de la història de l’Àgata, una nena rescatada del mar que en aquesta musical serà encarnada per l’actriu Clara Soler. L’obra, que dura uns 100 minuts, es reparteix en tres actes i compta amb una banda sonora de 10 peces musicals que arriben a estendre’s fins als 15 minuts.

Marc Sambola, un dels tres pilars de La Barni és qui s’ha encarregat de la direcció musical de la peça. Admet que es tracta d’una producció «molt ambiciosa», però que «és d’aquestes que no necessiten massa focs artificials. No hi ha música gravada, ni gent amagada sota l’escenari. Tot succeeix sobre l’escenari, amb un fil narratiu impulsat per la música», assenyala Sambola.

Un missatge ‘atemporal’

«L’acceptació i integració d’aquell que és diferent és un tema que no pot ser més actual», ha declarat Francesc Casadesús, director del Grec. «L’Àgata és una persona que arriba a la costa després d’un accident. Una situació molt similar a les vistes recentment a les costes del Mediterrani. Més enllà de l’entreteniment, també hi ha un missatge social molt important».

Per aquest motiu, el ‘set’ de l’obra es diferencia d’altres grans produccions com ‘Mar i Cel’, un altre dels grans musicals basats en l’obra de l’autor de ‘Terra Baixa’ (que es caracteritzava pel seu impressionant barco pirata que ocupava la majoria d’escenes) i se centra en una posada en escena més simple i atemporal.

Notícies relacionades

«Buscàvem un espai en pausa, que pogués representar qualsevol lloc o època», admet Jaume Viñals, encarregat del guió. «El que ens interessava era fugir d’aspectes molt contemporanis, però tampoc ancorar-nos a la pols de fa 100 anys».

L’obra, que entre el seu repartiment comptarà amb intèrprets com Xavi Casan, Mariona Castilla o Candela Díaz, començarà a representar funcions d’aquest clàssic a partir de diumenge. La Barni ja ha portat a l’escenari obres com ‘Ojos verdes: Miguel de Molina in memoriam’ o ‘Le llaman copla’.

Temes:

Música