Crònica

Bad Gyal escalfa motors

  • La catalana interpreta per primera vegada en directe els temes del seu nou EP ‘Warm up’ en un concert íntim i restringit

Bad Gyal escalfa motors

Víctor Julián

2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Als 15 minuts de començar, a Bad Gyal li sortia el cor per la boca. Feia molt-molt que no feia un concert, en el seu cas, un desgast d’energia més que important. No hi ha múscul que pari de moure’s ni un segon quan puja a l’escenari. La seva agenda, com la de tots, va saltar pels aires i ara tocava reprendre la marxa. Ho va fer dissabte a la nit en un concert restringit a la Casa Seat de Barcelona amb uns 70 convidats. Una Bad Gyal íntima però gran al seu torn, ja que contínuament ambiciona coses més grans. Una manera d’escalfar motors per al que vindrà en el futur que, en el seu cas, és sempre superior al present. A l’horitzó el seu ajornat gran concert a Barcelona, previst primer al Sant Jordi Club (el passat 27 de novembre) i mogut finalment al Parc del Fòrum en una doble cita el setembre (dies 9 i 10).

En aquest context, una Bad Gyal en format reduït –però sense escatimar un gram d’esforç–, acompanyada de tan sols dues de les seves ballarines (normalment el grup és més gran), va interpretar per primera vegada en directe els temes del seu últim EP, ‘Warm up’. Els va presentar tots en un xou curtet (d’uns 40 minuts), en el qual també va recórrer a alguna de les seves cartes guanyadores conegudes com ‘Jacaranda’ o ‘Hookah’.

Notícies relacionades

Les cançons van sortir del seu també reduït per a l’ocasió ‘sound system’. ‘Pussy’, últim senzill abans del llançament de ‘Warm up’, va obrir el bolo. Com aquell que segueix el ritme amb el peu, Bad Gyal va fer el mateix durant la seva tornada amb copets de mà al pubis. Un pas molt propi –i no s’espera menys– de ‘el pussy k mana’, com es coneix Alba Farelo des dels seus inicis.

Sense pausa, amb transicions ràpides, sense parar (va parlar un parell de vegades per agafar aire en una sala calorosa), va seguir amb ‘Judas’, ‘Gasto’, ‘Blin blin’...en un espectacle en el qual el ball, per moments, pren fins i tot més protagonisme que la música. I per això: aplaudiment merescut per a les seves dues escuderes. Després de fer una crida a la sororitat, va acabar amb el ‘remix’ de ‘Zorra’ (amb Rauw Alejandro) per culminar una festa curta però completa –tot i que encotillada per les restriccions de mobilitat–, alliberadora i tòrrida d’una ja incontestable diva.