Denúncia davant la Policia

Robades quatre valuoses obres d’art d’un hotel de cinc estrelles a Madrid

  • Els lladres es van emportar tres pintures i una escultura, valorades en uns 340.000 euros, aquest diumenge

  • La policia investiga si entre els quadros sostrets n’hi ha un de Joaquín Sorolla

Robades quatre valuoses obres d’art d’un hotel de cinc estrelles a Madrid
1
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

La Policia Nacional investiga el robatori de quatre obres d’art a l’emblemàtic Hotel Miguel Ángel de Madrid, segons ha sabut EL PERIÓDICO. Es tracta d’una escultura i tres quadros, entre els quals podria trobar-se una pintura de l’artista valencià Joaquín Sorolla.

Les obres van ser sostretes aquest diumenge, d’acord amb la denúncia presentada per l’hotel, un establiment de cinc estrelles ubicat al costat del passeig de la Castellana, i per la galeria Lorenart, de Madrid, a la qual pertanyen les peces d’art contemporani, exposades al públic en una mostra de més de 200 obres que acull l’hotel aquests dies.

Un home amb una bossa opaca

Segons les dades aportades pels denunciants, cada una de les quatre obres estaria valorada en uns 85.000 euros, per això el valor total del robatori ascendiria a més de 340.000 euros. El personal de seguretat de l’hotel va ser el que va donar la veu d’alarma ahir a la tarda i va avisar la Policia, que es va personar a l’establiment.

Després de repassar les gravacions de les càmeres de seguretat, els responsables de l’hotel van comunicar als agents les sospites sobre un home al que haurien vist sortir de l’edifici «amb una bossa opaca», en què podria haver-se emportat les obres robades, una pista que haurà de comprovar la policia.

L’hotel exhibeix, des del 21 de maig, una mostra de la galeria madrilenya Lorenart, centrada en pintura i escultura espanyoles contemporànies i especialitzada en autors com Joaquín Sorolla, Eduardo Chillida, Salvador Dalí, Juan Echevarría, Antonio Clavé i Óscar Domínguez, entre d’altres. A més, la galeria, que ja ha celebrat altres exposicions d’art a l’Hotel Miguel Ángel, és coneguda per ser referent en escultures de l’artista basc Jorge Oteiza.

Seguretat de l’hotel

Notícies relacionades

Segons asseguren les fonts consultades per aquest diari, l’exposició estava custodiada pel personal de seguretat de l’hotel, que està tancat i no acull clients per la pandèmia, per això sembla que no es va contractar personal addicional «de seguretat privada» destinat a reforçar la vigilància de les obres d’art.

EL PERIÓDICO s’ha posat en contacte amb l’establiment i la galeria d’art, que han refusat comentar els fets.