Aclariment sobre Joan Ollé

Xavier Albertí: «Al TNC ens posem al costat de les víctimes»

  • El director del Teatre Nacional de Catalunya aclareix que ni Joan Ollé ni cap altre assenyalat en els abusos de l’Institut del Teatre revelats aquest diumenge havia sigut objecte de denúncies quan van treballar al TNC

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Si algú ha recolzat Joan Ollé com a director és Xavier Albertí. El responsable del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) ha confiat en ell per estrenar fins a quatre muntatges en els últims vuit anys, ‘Somni d’una nit d’estiu’ i ‘Doña Rosita la soltera’ (totes dues a la Sala Gran) i ‘La solitud dels camps de cotó’ i ‘La mort i la primavera’ (a la Sala Petita). Aquest dilluns, amb motiu de la presentació de ‘La Font de la Pólvora’ a la Sala Tallers, una creació de Llàtzer Garcia, ha aprofitat per deixar clara la seva postura respecte a Ollé i les acusacions d’abusos a l’Institut del Teatre revelades aquest diumenge pel diari ‘Ara’. «En primer lloc, ens posem al costat de les víctimes».

Notícies relacionades

El TNC ha sigut el primer teatre públic espanyol amb un protocol propi de protecció a l’assetjament. I segons Albertí, cap de les persones assenyalades en els casos de l’Institut del Teatre ha rebut denúncies de cap tipus quan han treballat al TNC. «En cap cas hi ha hagut cap demanda o circumstància que portés la direcció artística o executiva a tenir consciència de mala praxi», va destacar Albertí. «Hem tingut la confiança artística en algunes d’aquestes persones que han estat vinculades a produccions de la casa».

I ha remarcat que s’ha treballat al màxim perquè el clima de treball sempre estigués en sintonia amb «el respecte, el reconeixement, la pau, la igualtat, el feminisme i la voluntat de trobar espais de concòrdia que alliberin les formes de creació artística». «Detestem qualsevol situació que passi per la vexació o qualsevol altra actitud de no respecte», ha afirmat el director del TNC.

Temes:

Teatre