Disputa familiar

El pare de Britney Spears haurà de compartir la tutela legal de la cantant

El familiar de la cantant havia demanat controlar-la per complet al Tribunal Superior de Los Angeles

El pare de Britney Spears haurà de compartir la tutela legal de la cantant
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Tribunal Superior de Los Angeles (EUA) va rebutjar aquest dijous una petició del pare de Britney Spears, Jamie, que volia controlar al complet la tutela legal de la cantant, que seguirà compartida amb un fons d’inversió escollit per ella, segons informa Efe.

La decisió d’avui era un nou capítol en la batalla legal que els advocats de Spears entaulen amb el seu pare a fi de relaxar la tutela per la qual ell supervisa tots els aspectes de la vida pública de la seva filla des del 2008. El 17 de març i el 27 d’abril seran les pròximes audiències.

El cas ha adquirit rellevància mediàtica després que el diari ‘The New York Times’ estrenés la setmana passada el documental ‘Framing Britney Spears’, que repassa l’ascens i la caiguda de l’artista amb una visió pertorbadora de la seva fama i del constant escrutini públic a què va estar sotmesa.

Tot i que Jamie continuarà com a tutor legal, haurà de continuar compartint totes les seves decisions amb el fons privat Bessemer Trust, incloent-hi els referents a les finances, un extrem al qual s’oposaven els advocats del pare i que va ser rebutjat per la jutge Brenda Penny.

Aquesta decisió s’aproxima més a la voluntat de Spears, que aquest estiu va expressar la seva «forta oposició» a què el seu pare continuï exercint el control total sobre la seva vida. «No és cap secret que el meu client no vol el seu pare com a cotutor, però reconeixem que és un tema a part», va indicar l’advocat de la cantant, Samuel Ingham.

Ingham va reiterar que mirarà de retirar els poders del pare en pròximes sessions, però la d’aquest dijous, de tot just una hora de durada, es va resumir a dirimir a qui corresponia el control de les finances de l’exitosa artista.

Peticions de llibertat per a Britney Spears

De moment no s’ha debatut als jutjats el sentit d’aquesta tutela legal, l’existència de la qual s’allarga ja 12 anys amb unes condicions habitualment reservades per a persones amb Alzheimer o un greu deteriorament cognitiu.

Spears, actualment de 39 anys, va accedir que el seu pare es convertís en el seu tutor legal el 2008, un període marcat per un comportament erràtic en el qual va ser ingressada en un psiquiàtric i va perdre la custòdia dels seus fills.

Notícies relacionades

Temps després, l’artista es va rehabilitar, va llançar nous discos al mercat i va protagonitzar un dels espectacles més vistos de Las Vegas, però la tutela mai va ser revocada.

La cantant de ‘Toxic’ ha dit que «no tornarà a actuar» fins que el seu pare abandoni aquesta figura legal, posada en entredit per milers de seguidors de Spears que es manifesten periòdicament amb el lema «#FreeBritney» (‘Llibertat per a Britney’).