Música en directe

Queen ajorna al 2022 la gira mundial ‘The Rhapsody’ per la pandèmia

La banda tenia previstes dues actuacions a Madrid el juliol vinent

Concert de Queen al Palau Sant Jordi, amb Adam Lambert i Brian May.

Concert de Queen al Palau Sant Jordi, amb Adam Lambert i Brian May. / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts

Cada vegada hi ha més indicis que l’horitzó dels grans festivals musicals i els grans concerts s’allunya cap al 2022 per la pandèmia de Covid-19. Si al gener la mostra britànica de Glastonbury va anunciar la cancel·lació de l’edició del 2021, ara Queen ha ajornat al 2022 els concerts de la seva gira mundial ‘The Rhapsody’ que tenia previst oferir el 2021, incloent-hi les seves cites d’aquest estiu a Madrid, que tindran lloc finalment els dies 6 i 7 de juliol de l’any vinent, segons ha informat la seva promotora. Es tracta del segon ajornament d’aquest ‘tour’, que amb Adam Lambert com a vocalista hauria d’haver-se celebrat en realitat el 2020 i que, com llavors, ha tornat a ser postergat per les condicions de la pandèmia.

«Sota les contínues restriccions de Covid arreu d’Europa no hi ha manera possible que la gira pugui seguir endavant com estava planejada per a aquest any. La perspectiva de no poder tornar a actuar i experimentar aquest públic meravellós és simplement esquinçadora», ha lamentat la banda en un comunicat.

D’acord amb l’empresa Live Nation, les entrades que es van adquirir per al primer concert a Madrid del 7 de juliol de 2020 i/o el seu primer ajornament per al 6 de juliol de 2021 seran vàlides per al concert que tindrà lloc el 6 de juliol del 2022. De la mateixa manera, les que van ser comprades per al 8 de juliol de 2020 i/o el 7 de juliol de 2021, ho seran per al 7 de juliol del 2022.

L’última vegada que Queen va oferir un concert a Espanya, llavors també amb Adam Lambert com a vocalista, va ser el juny de 2018, amb visites a Madrid i Barcelona.

Notícies relacionades

Aquesta gira, que tornarà a reprendre els seus passos el maig de 2022 al Regne Unit, sí que va aconseguir almenys completar el 2020 el seu pas per Corea del Sud, el Japó, Nova Zelanda i Austràlia, tocant per a 60.000 espectadors cada nit abans de l’esclat de la pandèmia.

Amb 29 parades en total en sòl europeu, arribarà després de l’èxit de la pel·lícula ‘Bohemian Rhapsody’ (2018) i les bones crítiques al treball de Lambert en el difícil paper de substituir Freddie Mercury. Va ser el 2012 quan la banda i aquest artista nord-americà van anunciar la seva primera col·laboració conjunta, estirant una carrera de més de 40 anys que va haver de sobreposar-se el 1991 a la tràgica pèrdua del seu mític cantant, Freddie Mercury.