I Congrés Virtual ‘Sant Joan Bosco’

Grans estrelles de la màgia celebraran la festivitat del seu patró

  • La SEI organitza una trobada única, del 29 al 31 de gener 

3
Es llegeix en minuts

L’entitat que presideix amb encert Alfredo Blasco, ha trobat la fórmula ideal per poder celebrar la festivitat malgrat les dificultats que ens està tocant viure a causa de la pandèmia del coronavirus.

Es pot esmentar que Sant Joan Bosco, nascut en un llogarret italià l’agost del 1815, va quedar orfe de pare amb tan sols dos anys, era el benjamí de tres germans, i va haver de donar un cop de mà a la trista economia familiar des de molt petit com a camperol i com a aprenent de sastre. Als 9 anys va tenir el primer dels seus 159 somnis profètics, en on se li va aparèixer Jesús i la Verge Maria, en què el van encaminar a realitzar la seva tasca evangelitzadora.

Va utilitzar els jocs de màgia, les malabars i les seves habilitats acrobàtiques, que practicava des de la infància, per atraure nens i joves a l’Església. Està considerat «Pare i Mestre de la Joventut», i és el Fundador de la Congregació Salesiana. Va morir el 31 de gener del 1888 i va ser canonitzat el 1934 pel papa Pius XI. Durant la celebració del II Congrés d’Il·lusionisme que va acollir Segòvia el 1953, va ser nomenat patró dels il·lusionistes. Actualment també és patró de joves, actors, periodistes, cineastes i aprenents.

Tornant al congrés que ens ocupa, compta amb un elenc d’artistes impossible de reunir en circumstàncies normals, ja que tots estarien ocupats en els seus múltiples compromisos internacionals.

Genis de la talla i el reconeixement mundial com són Dani DaOrtiz, Miguel Muñoz, Javier Botía, Richard Turner, Rafael Benatar, Yunke, Juan Esteban Valera, Víctor Piña, Mago Migue i Madhi Gilbert participaran en l’esdeveniment.

De tots ells hem decidit destacar aquest últim pel seu exemple de superació, de voluntat i sacrifici, el qual s’ha convertit en un referent per la perfecció de la seva màgia amb cartes malgrat haver nascut sense peus ni mans, cosa que s’oblida als tres minuts de veure’l actuar.

Nascut a Toronto (Canadà) ha hagut de crear-se totes les tècniques que fa servir en les seves il·lusions. «Sempre vaig pensar que la màgia era un art perfecte per a mi ja que aconsegueix l’impossible. I en les meves condicions era tot un repte. És el millor que m’ha passat en la vida», comentava en la seva última visita a Espanya, concretament el 2017, durant el festival ‘Hocus Pocus’ de Granada.

Gilbert va aparèixer en la tercera temporada del programa de televisió americà especialitzat en il·lusionisme «Penn & Teller: Fool Us», mostrant una versió del joc aigua i oli, que va deixar meravellat el públic. També va aparèixer en el documental «Our Magic», creat per R. Paul Wilson. Va contribuir a la investigació del llibre «The Greatest German Living» de Ricky Jay, que tracta sobre Matthias Buchinger, que també va néixer sense mans ni peus el 1674. A més de mag de gran prestigi, va ser inventor, impressor, cal·lígraf, il·lustrador, mestre de tir al blanc i músic multiinstrumentalista. Molt prolífic, va tenir catorze fills reconeguts de les seves vuit dones i molts altres de les seves més de setanta amants.

La gala de clausura serà retransmesa des de Barcelona i comptarà amb la presència de tres mags d’excepció com són Joaquín Matas, Gisell i Isaac Jurado. La manera d’assistir-hi virtualment i veure les gales des de casa és adquirint les entrades en https://congreso.lasei.es/.

Notícies relacionades

La SEI, formada per 26 cercles per tot Espanya, procurarà amb aquest esdeveniment divulgar aquest art en el qual el nostre país és una superpotència mundial com ho demostren els vuit guardons obtinguts, en diferents categories, durant l’últim Festival Internacional de Societats Màgiques (FISM). Aquest certamen és l’esdeveniment més gran a escala mundial, considerat com les Olimpíades dels il·lusionistes, en el qual la delegació espanyola va aconseguir un rècord històric, inclòs el Gran Premi i el Premi Especial a la Millor Invenció.

Casualment i afortunadament a Barcelona podem disfrutar de les actuacions del president de l’Associació catalana d’Aficionats a l’Il·lusionisme (ACAI), el cercle de la SEI a Barcelona, tots els diumenges a les 11 del matí a la sala Ón. David Valencia ens ofereix un taller espectacle familiar, divertit i original. Un primer contacte i una brillant aproximació a aquest art, que despertarà la sorpresa i la imaginació fins a, probablement, convertir-se en afició.

Temes:

Màgia Teatre