Crítica de cine

‘23 paseos’: aprendre a estimar-se a qualsevol edat

Paul Morrison dirigeix una pel·lícula serena sobre l’amor en la tercera edat, sobre la necessitat de connectar i sentir

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Quan veiem una pel·lícula sobre amor adolescent, tot sembla nou i excitant, tot és intens i gairebé desesperat, al límit. Les coses comencen a ser una mica diferents amb el pas del temps. Les experiències acumulades van creant una motxilla, comencen a existir càrregues emocionals, ferides que han deixat una marca i tot es torna més lent i caut.

El director britànic Paul Morrison aborda aquestes qüestions a ‘23 paseos’, la història de dos avis que es troben pel parc passejant els seus respectius gossos i que, de mica en mica, aniran establint un vincle que els portarà des de l’amistat a l’amor, amb totes les pors que això suposa, tant físics com emocionals, perquè segons es compleixen anys, més cuirassa i més recel s’acumula, més desconfiança.

Humor i honestedat

Notícies relacionades

En la història de Dave i Fern, que així es diuen els protagonistes, hi ha desacords, solitud, traumes dolorosos, problemes econòmics, però el director no intenta en cap moment recrear-se amb les seves misèries més enllà de determinar, a través del seu bagatge, el punt precís en el qual es troben les seves vides.

‘23 paseos’ és una pel·lícula serena sobre l’amor en la tercera edat, sobre la necessitat de connectar, de sentir, ja sigui a través d’una carícia o del sexe. Sense efectismes, sense condescendència ni una mirada edulcorada o sentimentaloide, sinó apel·lant a l’humor i l’honestedat. Així, acompanyarem Dave i Fern en els seus passejos, en els seus moments bons i dolents a través de la comprensió i l’empatia, una cosa que bona falta ens fa.

‘23 paseos’

Direcció:  Paul Morrison

Intèrprets:  Alison Steadman, Dave Johns, RakkheeThakrar, Natalie Simpson, Oliver Powell, Vivienne Soan, Bob Goddy, Marsha Millar, Graham Cole

Any:  2020

Estrena:  15 de gener del 2021

★★★