Cinesa tanca parcialment les seves cinc sales de cine de Catalunya al gener

Els locals de La Maquinista, Diagonal, LUXE Barnasud, Mataró Parc i Parc Vallès estaran oberts amb un nou horari només de dimecres a diumenge i molts altres de tot Espanya es mantindran totalment tancats des d’aquest dimecres i fins al dia 28 de gener

Cinesa tanca parcialment les seves cinc sales de cine de Catalunya al gener
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El grup Cinesa, líder del sector de l’exhibició cinematogràfica a Espanya, amb un total de 39 cines multisala, ha adoptat des d’aquest dimecres i fins al pròxim 28 de gener tancaments parcials en tots aquests tret del Cinesa Zaratán de Valladolid, que cessa la seva activitat de forma definitiva.

Els 13 cines que tenen a Madrid, cinc de Barcelona (Maquinista, Diagonal, LUXE Barnasud, Mataró Parc i Parc Vallès), els Luxe Bonaire de Valencia i La Cañada de Màlaga tancaran els dilluns i dimarts des d’aquest dimecres i fins a final de gener, i estaran oberts amb un nou horari de dimecres a diumenge.

La resta de cines de tot Espanya es mantindran totalment tancats des d’aquest dimecres i fins al dia 28 de gener, tret del Zaratán de Valladolid, que aquest diumenge va tancar definitivament després de 18 anys d’activitat.

«Ens trobem en una situació en la qual les circumstàncies sanitàries i les restriccions generals i autonòmiques s’han estès molt més del que inicialment s’esperava», indica Cinesa en un comunicat.

«D’altra banda –afegeix– hi continua havent incertesa en els continguts que puguin estrenar-se; no tenim garanties de la nostra programació fins a pràcticament la mateixa setmana en què s’estrenen les pel·lícules, i tot això suposa un sobreesforç que no estem veient retornat pel que fa a ingressos generals».

«Anàlisi minuciosa de cada cine»

El grup explica així mateix que aquestes decisions s’han adoptat després de realitzar «una anàlisi minuciosa de cada cine, tenint en compte la seva infraestructura i capacitats, el seu context normatiu i també la seva tipologia de clients i la potencialitat de les estrenes esperades segons cada micromercat». I que el que intenten és «arribar al febrer d’una forma òptima» per tornar a operar amb normalitat.

Cinesa forma part d’Odeon & UCI Cinemas Group (115 milions d’espectadors a l’any i 360 cines en 14 països d’Europa), que el 2016 va ser adquirit per AMC Theatres, cosa que va donar lloc a la companyia d’exhibició cinematogràfica més gran del món.

Notícies relacionades

Des de l’octubre passat AMC adverteix del risc de fallida degut al tancament de sales a tot el món, i en especial als Estats Units, a conseqüència de la pandèmia.

A Espanya Cinesa registra habitualment 22 milions d’espectadors a l’any en 500 sales repartides en els seus 39 cines –xifra actualitzada després del tancament de Cinesa Zaratán.