Homenatge

La Beckett dedica un cicle a Lluïsa Cunillé

‘El jardí’, una comèdia inèdita de l’autora, inaugura la proposta aquest dimecres

Lluïsa Cunillé.

Lluïsa Cunillé. / ROS RIBAS ({EFE})

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

‘El jardí’, una obra inèdita de Lluïsa Cunillé (Badalona, 1961) que s’estrena aquest dimecres és el primer de tres espectacles escenificats inclosos en un cicle sobre l’autora a la Sala Beckett. Dirigida per Albert Arribas i interpretada per Màrcia Cisteró i Antònia Jaume, ‘El jardí’ parla de la superació del pessimisme de la societat moderna a través d’una història de retrobament de dues dones després de la misteriosa desaparició d’una d’elles. «És una comèdia de funcionaris», resumeix el director. Les protagonistes són una antiga jardinera de Parc i Jardins i una treballadora social.

El cicle pretén aprofundir en el pensament de Cunillé i trobar noves maneres de veure l’obra d’aquesta dramaturga que va guanyar el 2010 el Premio Nacional de Literatura Dramática. El cicle arriba a la Beckett comissariat per Adriana Nicolau i Josep-Anton Fernández, del Departament de Literatura i teatre de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). «Per als que ens dediquem a la literatura, l’obra de Cunillé és alhora un estímul i un desafiament», assegura Nicolau. Completen la seva proposta conferències, taules rodones i tres lectures dramatitzades.

Notícies relacionades

El dia 19 es muntarà ‘Els subornats’, un encàrrec fet a l’autora per la companyia La Ruta 40, dirigit per Lourdes Barba, que aborda la qüestió de la responsabilitat individual i en què el teatre dialoga amb el cine. L’última peça que pujarà a escena és ‘Piedra y encrucijada’, de Paco Zarzoso, una creació de la Companyia Hongaresa de Teatre, de la qual Cunillé és fundadora.

Les lectures dramatitzades inclouen ‘La nit’, amb direcció de Lurdes Barba i interpretada per Lina Lambert, Àurea Márquez, Albert Prat i Manel Barceló; ‘Saturnal’, dirigida per Jordi Prat i Coll amb Míriam Alamany, Clara Altarriba, Laura Conejero, Oriol Guinart, Juanjo Puigcorbé, Ferran Rañé, Carme Sansa, Jacob Torres i Pau Vinyals, i ‘Barcelona, mapa d’ombres’, amb la directora Alícia Gorina i un repartiment format per Roser Batalla, Melanie Catan, Oriol Genís, Oriol Guinart, Maria Pau Pigem i Pau Vinyals.