Consell de Ministres

El Govern central atorga la nacionalitat al pianista i activista James Rhodes

Pels seus mèrits artístics i el seu compromís davant el maltractament i la violència contra els nens

L’artista celebra la notícia emocionat: «Estic tremolant. ¡Que visqui Espanya, cony!»

2
Es llegeix en minuts

El Govern ha acordat aquest dimarts concedir, per Carta de Naturalesa, la nacionalitat espanyola al pianista i activista James Rhodes pels seus mèrits artístics i el seu compromís davant el maltractament i la violència contra els nens, segons ha anunciat el vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias. A les xarxes socials, el també ministre d’Agenda 2030 i Drets Socials ha considerat que el compromís del pianista britànic contra el maltractament fan d’ell «un símbol de la nova Espanya». «Felicitats, compatriota», ha escrit a Twitter.

També el president del Govern, Pedro Sánchez, ha felicitat el músic i li ha agraït el seu «compromís» amb el país. «¡Enhorabona, James! I gràcies pel teu compromís amb el nostre país», ha escrit Sánchez a les seves xarxes socials.

Rhodes, que va patir abusos sexuals en la infància i és conegut pel seu activisme en favor dels drets dels nens, dona nom a la Llei de Protecció a la Infància i l’Adolescència davant la Violència que va aprovar al juny el Consell de Ministres. Al seu llibre autobiogràfic ‘Instrumental: Memorias de música, medicina y locura’ narra les agressions sexuals que va patir per part del seu professor d’educació física i les seqüeles que li va deixar aquesta experiència. El pianista va néixer a Londres el 1975, es va instal·lar a Madrid el 2017 i des d’aleshores ha difós a les xarxes socials el seu interès per la cultura i la societat espanyola.

Rhodes s’ha fet ressò ràpidament de la notícia i ha assenyalat, emocionat, que avui era un dels millors dies de la seva vida. «Estic tremolant. Jo soc espanyol. JO. SOC. ESPANYOL. Gràcies des del fons del meu cor», ha celebrat el pianista a Twitter citant el missatge d’Iglesias.

Tot seguit, el pianista ha volgut agrair la concessió de la nacionalitat gravant-se un vídeo en el qual ha mostrat el seu «orgull» per haver rebut «l’honor» de ser ciutadà espanyol. En aquest punt, ha assegurat que ha desitjat «des del més profund» del cor ser espanyol des que va arribar a Espanya.

Notícies relacionades

«L’únic que puc dir és que m’esforçaré cada dia per tornar a aquest meravellós país el que m’ha donat. Ser espanyol és el meu somni des de fa anys i des del fons del meu cor us ho juro que intentaré fer tot el que puc per agrair a cadascun de vosaltres», ha assenyalat.

El pianista, que porta vivint gairebé quatre anys a Espanya i es mostra en la seva biografia de Twitter com a «pianista escriptor espanyol», ha volgut sentenciar el seu vídeo amb un «visca Espanya, cony». «Estic flipant en colors, quin dia enorme. Feliç 2021, per fi, collons, i us envio una abraçada molt forta i us estimo un munt. Visca Espanya, cony», ha sostingut Rhodes.