LA TAQUILLA

'Tenet', el messies del cine, recapta 53 milions d'euros en la seva primera setmana

La pel·lícula de Christopher Nolan suma a Espanya 2,3 milions d'euros, cosa que la converteix en el millor debut de l'any

image-asset

image-asset

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Dimecres passat ‘Tenet’ aterrava a la cartellera espanyola després d’una estratègia inaudita per part de Warner Bros: la d’apostar per mercats que no fossin ni el nord-americà ni el xinès (els que aporten més beneficis) per a la seva estrena internacional.

La crisi de la Covid-19 ha obligat a reescriure les regles de la distribució, a capgirar-les per complet. La totpoderosa Disney va prendre la decisió d’estrenar a la seva pròpia plataforma l’adaptació en imatge real del seu clàssic ‘Mulan’, deixant el circuit d’exhibició a l’estacada. Mentrestant, Christopher Nolan va apostar pels cines, en realitat l’únic espai on l’experiència de ‘Tenet’ adquireix un veritable sentit. Podrien haver retardat la data com ha fet Universal Pictures amb la pròxima aventura de James Bond, però van decidir resistir i prendre el pols de la situació sense tenir gaire clar com respondria el públic.

I tot i que Christopher Nolan assegura que no és cap messies salvador, el fet és que ‘Tenet’ ha aconseguit injectar esperança a la taquilla dels 41 països on s’ha projectat, ja que ha recaptat un total de 53 milions d’euros. A Espanya la xifra arriba als 2.300.000, cosa que el converteix en el millor debut de l’any. Després del tancament prolongat dels cines, també ha sigut la millor obertura al Regne Unit (7,1 milions), mentre que a França ha recaptat 6,7 milions, a Corea 5,1 milions i a Alemanya 4,2 milions.

Encara es troba molt lluny de rendibilitzar la producció, que va arribar als 200 milions de dòlars, des de Warner saben que en aquesta ocasió es tracta d’una marató de llarga durada, no d’un esprint (com sol ser habitual). No es tracta de jugar-s’ho tot el primer cap de setmana, ja que majoria de les grans superproduccions s’han retardat i no sembla que aquesta tardor hi hagi cap estrena capaç de fer ombra a ‘Tenet’.

Notícies relacionades

La següent prova de foc arribarà la setmana que ve, quan arribi als cines nord-americans, russos i xinesos, on s’estan produint autèntics fenòmens de taquilla amb pel·lícules que arriben als 200 milions en poc temps, com és el cas de la pel·lícula bèl·lica pàtria ‘The eight hundred’.

Mentrestant, al nostre país, el cine espanyol també es manté rescatant el mercat gràcies a Santiago Segura i el seu ‘Padre no hay más que uno 2: La llegada de la suegra’ i ‘La boda de Rosa’, d’Icíar Bollaín, que puja un 15% respecte a la seva setmana d’estrena.