32a edició

El coronavirus i el canvi climàtic, protagonistes, d'un Visa pour l'Image marcat per les restriccions

Ferran Nadeu, fotògraf de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, opta al Visa d'Or de la premsa quotidiana amb 22 diaris més d'Europa i Amèrica

zentauroepp54637801 visa image200828151720

zentauroepp54637801 visa image200828151720 / RAYMOND ROIG

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La crisi climàtica i la Covid-19 són els temes principals de la 32a edició de l’exposició de fotoperiodisme Visa pour l’Image que s’inaugurarà aquest dissabte a la localitat francesa de Perpinyà. Aquest any la mostra de fotoperiodisme està marcada per les restriccions en matèria de seguretat a què obliga la pandèmia. En aquest sentit, els aforaments seran limitats, s’han suprimit espais i activitats i s’obligarà a portar mascareta.

El director de Visa pour l’Image, Jean-François Leroy, reconeix que aquest any ha sigut «complicat» ja que fins fa només quatre mesos no tenien clar si podrien fer l’exposició. Tot i així, Leroy es mostra satisfet d’haver pogut tirar-la endavant i espera que sigui «un èxit» malgrat les restriccions.

I explica que en realitat hi ha dues exposicions Visa. El festival físic de sempre i el virtual, en què la distància i la proximitat són valors relatius, accessible des de qualsevol punt del planeta a Visapourlimage.com. I les dues mostres són gratuïtes.

A partir d’aquest dissabte les mascaretes seran el comú denominador a la 32a edició del Visa pour l’Image que es farà a Perpinyà. I és que a més de l’obligatorietat de portar-ne per poder visitar la mostra, bona part de les fotografies que s’exposen mostren la realitat que el coronavirus ha deixat a tot el món.

Notícies relacionades

Com per exemple, les imatges de Ferran Nadeu, fotògraf de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, que opta al Visa d’Or de la premsa quotidiana amb 22 diaris més d’Europa i Amèrica.

L’altre gran protagonista de la mostra, a més del coronavirus, és el canvi climàtic. Un seguit d’instantànies recullen moments de gran impacte en catàstrofes naturals: inundacions, incendis o sequeres que intenten mostrar la dura realitat en diferents parts del món. En aquest sentit, Leroy assenyala que han apostat per aquesta temàtica perquè volen contribuir a sensibilitzar la població, en una «qüestió tan greu com aquesta». «Si no ens ho creiem i reaccionem ara, després serà massa tard per salvar el planeta», remarca el director del Visa pour l’Image.