L'ACTIVITAT MUSICAL EN L'ERA COVID-19

El regal de Jamboree a la plaça Reial

La sala celebra el seu 60è aniversari emparant un cicle de concerts gratuïts a l'aire lliure i acusa les administracions de «voler arruïnar el sector de la nit»

zentauroepp54537805 icult sabor cubano200818192831

zentauroepp54537805 icult sabor cubano200818192831

2
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Dijous de la setmana passada, Jamboree anunciava amb joia que tornava a acollir concerts, igual com les seves sales germanes, Tarantos i Moog, i 24 hores més tard les tres es veien forçades a fer marxa enrere vista la nova onada de restriccions. Però la música ha tornat igualment a la plaça Reial, a l’aire lliure, gratuïta i assumida a fons perdut per la propietat d’aquests clubs a través de la Fundació Mas i Mas, amb el 60è aniversari de Jamboree com a eslògan motivador. Un «regal» a la plaça i a la ciutat, resumeix el seu responsable Joan Mas.

La programació va arrencar dilluns amb el Cuarteto Sabor Cubano i ofereix una quinzena de concerts que s’estendran fins al 6 de setembre. Aquesta setmana, cita amb les sonoritats brasileres de Ganzá (dimecres), la cubanitat de Robin Reyes (dijous), el trio jazzístic format per Dani Pérez, Horacio Fumero i Guillem Arnedo (divendres), la rumba catalana de Cuatro de la Cera (dissabte) i l’amanida llatina de l’Alfredo Reyes Quartet (diumenge). Concerts en sessió de tarda (18.30 hores).

«Morir amb les botes posades»

Les actuacions seguiran endavant «mentre l’autoritat ho permeti», diu un Joan Mas que és sarcàstic per referir-se a la reguera d’ordres i contraordres que la música en directe porta patint des de fa mesos. ¿Perdrà diners amb aquests concerts? «¡Per descomptat!». ¿I per què ho fa? «Per la música, i perquè en 60 anys Jamboree no ha tancat ni un dia, i perquè els clients m’ho demanen, i perquè a la plaça estiguin contents, i per tenir activitat. Si hem de morir, morirem amb les botes posades». Amb els treballadors empalmant ertos («i els deuen diversos mesos»), Mas recluta de nou els seus tres fills i paga els músics («per sobre del conveni») sospitant que les administracions «volen arruïnar al sector de la nit».

Jamboree no pot obrir ni tan sols per servir begudes a les 45 persones que s’asseuen davant l’escenari. Com a sala amb llicència de discoteca, les línies vermelles són múltiples. «No pot operar ni tan sols com a lavabo públic». I mentre els assistents als concerts han de portar mascareta i no poden prendre cap consumició, des d’altres terrasses de la plaça es disfruta del concert sense cap d’aquestes restriccions.

Camins tancats

Notícies relacionades

A Joan Mas el fa enfadar que «no hi hagi un respecte envers el sector» i que no s’obrin camins per «remodelar» el negoci, ja sigui renunciant a la funció de discoteca per oferir només concerts o operand com a bar diürn. «Si jo volgués muntar concerts per a nens els diumenges al migdia, també ho tindria prohibit». Creu que «es castiga l’empresa que vulgui treballar» i que es «criminalitza la música i el ball, perquè són pecat».

I si això continua així, ¿què passarà amb les sales, senyor Mas? «Doncs que faran fallida; se les quedarà l’Estat i les subhastarà. La meva i totes les altres».

Temes:

Música