Als 80 anys

Mor Kurt Luedtke, guanyador de l'Oscar pel guió de 'Memorias de África'

El també periodista va debutar en el cine amb 'Sense malícia' (1981), candidat a l'estatueta

zentauroepp44113175 memorias de africa200812102936

zentauroepp44113175 memorias de africa200812102936

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Kurt Luedtke, guanyador de l’Oscar al millor guió adaptat per la pel·lícula ‘Memorias de África’ (1985), va morir diumenge als 80 anys, va informar el diari ‘Detroit Free Press’.

Luedtke va morir en un hospital de Royal Oak (EUA), una ciutat situada a uns 20 quilòmetres al nord de Detroit (EUA), després d’una llarga malaltia, segons la seva dona.

Periodista durant molts anys a les pàgines de ‘Detroit Free Press’, Luedtke (Grand Rapids, EUA, 1939) va provar sort com a guionista per a Hollywood a partir de finals de la dècada dels 70. No va tenir una carrera gaire llarga a la gran pantalla, però va aprofitar tots i cada un dels seus crèdits.

El gran èxit li va arribar amb ‘Memorias de África’, drama romàntic que van protagonitzar Meryl Streep i Robert Redford sota la direcció de Sydney Pollack i amb què Luedtke es va emportar l’estatueta al millor guió adaptat pel seu treball a partir del llibre homònim de Karen Blixen.

Debut estel·lar

En total, la cinta es va emportar set Oscars, inclosos els premis de millor pel·lícula, millor direcció i millor banda sonora.

‘Memorias de África’ va ser només el seu segon film, però ja el seu primer treball, ‘Sense malícia’ (1981), havia fregat el cel ja que va ser candidat a l’Oscar al millor guió.

El seu tercer i últim guió va ser per a la pel·lícula ‘Capricis del destí’ (1999), que com les altres dues cintes anteriors va dirigir Sydney Pollack, fidel col·laborador de Luedtke en els seus tres treballs cinematogràfics. 

Notícies relacionades

«Kurt és un dels guionistes més ràpids i inesgotables amb qui he treballat», va dir el cineasta el 1981, segons va recordar el diari ‘Los Angeles Times’.

«Havíem d’inventar-nos grans canvis d’un dia per l’altre i ell ho feia», va afegir, recull Efe.

Temes:

Obituaris Cine