20 set 2020

Anar al contingut

TENDÈNCIA A TWITTER

Crítiques a Disney+ pel preu «abusiu» per veure la nova versió de 'Mulan'

La tarifa extra que la factoria ha aplicat per llogar i veure la cinta a través de la seva plataforma de 'streaming' desencadena l'enuig de molts seguidors

Crítiques a Disney+ pel preu «abusiu» per veure la nova versió de 'Mulan'

FREDERIC J BROWN

La decisió de la factoria Disney d’estrenar la nova versió de ‘Mulan’ a través de la seva plataforma de ‘streaming’ (Disney+) a canvi d’una tarifa extra, ha caigut com una galleda d’aigua freda entre els seus molts seguidors, recalcant el preu «abusiu» de lloguer de la cinta.

Els seguidors entenen que, igual com fan altres plataformes, posin la pel·lícula de lloguer per a tota aquella persona que vulgui veure-la; ara bé, en el que no estan d’acord és el preu «desorbitat» que ha proposat Disney: 29,99 dòlars (encara no està en euros, però s’estima que la quantitat sigui semblant) més la subscripció de la plataforma. 

«‘Mulan’ per 30 dòlars, és normal que després la gent se’n vagi a la pirateria», «Ja prou pagament per tenir Disney +, no val la pena veure ‘Mulan’ per aquest preu, per a això m’espero i en uns mesos la veig gratis» o «Quan pensàvem que Joan Carles I ens havia robat bé, arriba Disney per cobrar-te 30 dòlars per veure ‘Mulan’» són només algunes de les múltiples queixes que els seguidors compartien a les xarxes socials.

Tendència a Twitter

A aquesta queixa del preu, que ha sigut tendència a Twitter aquest dimecres) se li suma la de la no-aparició a la pel·lícula d’alguns dels seus personatges originals –com bé va deixar clar des de l’inici la indústria del ratolí– com és el de Mushu (l’esperit familiar de Mulan convertit en un drac) i l’eliminació d’algunes de les seves cançons originals. Els dos aspectes van contribuir a donar popularitat a la pel·lícula del 1998, d’animació.

«A veure si ho entenc bé: ¿Disney estrenarà per ‘streaming’ el ‘remake’ de ‘Mulan’, sense les cançons, sense Mushu i altres personatges de la pel·lícula animada, i pretén cobrar 30 dòlars per llogar-la a més dels 7 dòlars que costa la subscripció mensual de Disney +?», es queixava un altre usuari en to satíric.

No obstant, d’altres comprenen per què Disney ha decidit posar aquest preu a la cinta. I és que, el públic a qui es dirigeix la pel·lícula no és el dels cinèfils solitaris, sinó les famílies que van al cine, entre 6 i 9 euros l’entrada. Una parella amb un parell de nens i els cubs de crispetes corresponents no només arriben, sinó que poden arribar a doblar aquesta quantitat.

Respecte a aquesta última opinió, són molts els usuaris que han recalcat a diversos tuits que aquesta nova versió «no és una pel·lícula familiar Disney a l’ús com les anteriors adaptacions». Els seguidors es basen en les afirmacions que va donar la factoria en el seu moment explicant que aquesta cinta serà «més adulta», per la qual cosa és d’esperar coreografies de combat i certa violència, per molt suavitzada que estigui.

‘Mulan’, una de les superproduccions més esperades a Hollywood, s’havia de projectar als cines de tot el món el 27 de març, però la seva estrena va ser posposada en ple pic de la pandèmia i des d’aleshores ha encadenat ajornaments de mes a mes, fins que s’ha vist impossible portar la cinta a les sales.

Per això la decisió d’estrenar-la a la plataforma el pròxim 4 de setembre amb un preu addicional, i en alguns dels cines que estiguin oberts. 

Temes: Disney+