EFECTES DEL CORONAVIRUS A BARCELONA

Els teatres de Barcelona poden reobrir però la majoria no ho farà

El sector veu inviable obrir amb el 50% de l'aforament i en ple agost, com permet el Govern

Plantegen fer-ho sense restriccions al setembre i amb un mínim del 66%

zentauroepp53270135 barcelona  29 04 2020 covid 19 covid19 coronavirus en barcel200802215630

zentauroepp53270135 barcelona 29 04 2020 covid 19 covid19 coronavirus en barcel200802215630 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Dimecres passat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) acceptava el recurs dels cines i els espais esportius i gimnasos de Barcelona contra les mesures del Govern que els obligaven a tancar a causa dels rebrots del coronavirus, amb la qual cosa aquests locals podien reobrir si complien les mesures sanitàries requerides pel Procicat. Però la resolució no parlava dels teatres, perquè no havien recorregut el tancament. No obstant, la Conselleria de Salut va acabar emetent divendres passat una resolució segons la qual se suprimia la prohibició de l’obertura dels teatres, cines, gimnasos i establiments esportius a la capital catalana i diversos municipis de l’àrea metropolitana, «sempre que es garanteixi que no se supera el 50% de la seva capacitat»

Notícies relacionades

Aquesta resolució es mantindria vigent des d’ahir diumenge i durant 15 dies. Quan expirin aquestes dues setmanes les mesures a seguir dependran de com evolucioni la crisi sanitària. No obstant, el sector del teatre, segons fonts de l’Adetca (Empreses de Teatre de Catalunya), que presideix Isabel Vidal, «està demanant obrir sense restriccions», ja que el fet de guardar una butaca lliure entre cada compra grupal ja afecta l’aforament. Asseguren que aquest 50% de capacitat «no és viable per obrir» i, menys en ple agost, quan hi ha poques sales amb programació a Barcelona.

Tornar al setembre 

El sector teatral planteja tornar el setembre amb un mínim del 66% de l’aforament si la crisi sanitària segueix com ara. I, en cas de millorar la situació, no volen restriccions. Segons les mateixes fonts, la majoria dels teatres volen obrir entre el setembre i l’octubre, però amb aquest 50%, alerten, és impossible. De fet, la gala Catalunya Aixeca el Teló, que inaugura la temporada teatral catalana, s’està preparant per a finals de setembre.