EFECTES DEL CORONAVIRUS EN LA CULTURA

¿Quins cines reobren aquesta setmana a Barcelona?

La suspensió pel TSJC de les restriccions del Govern porta la majoria de sales a tornar a obrir les portes aquest dijous

jmdiaz54265514 grafcat176  barcelona  27 07 2020   aspecto de una sala de c200729203223

jmdiaz54265514 grafcat176 barcelona 27 07 2020 aspecto de una sala de c200729203223 / Marta Perez

1
Es llegeix en minuts
Quim Casas

Després que aquest dimecres, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anunciés la suspensió cautelar de les mesures preses per la Generalitat a causa de les restriccions pels brots de contagis, respecte al tancament dels cines de l’àrea metropolitana de Barcelona, la majoria de sales tornaran a obrir entre aquest dijous i divendres.

La pèrdua econòmica després de dues setmanes de tancament, sumada als mesos del confinament, és irrecuperable. Hi han d’afegir els nous tràmits per als permisos d’obertura. Phenomena obre les portes aquest dijous. Els cines Verdi han confirmat a aquest diari que reobren divendres com a molt tard. El Malda ho farà el dissabte 1 d’agost.

Cinesa (només havia obert La Maquinista després del final de l’estat d’alarma) espera, però en els cines de Gavá, Cinesa Barcelonasud, es projecta des d’aquest dimecres l’última pel·lícula de Santiago Segura. Els Renoir prendran una decisió aquest dijous.

Notícies relacionades

Altres sales han preferit abaixar la persiana fins al 28 d’agost, com els cines Girona. Quant a la Filmoteca de Catalunya, obrirà també les seves dues sales de projecció entre aquest dijous i divendres programant les pel·lícules que ja havia anunciat fa unes setmanes.

El TSJC ha acceptat la mesura cautelar sol·licitada pel Gremi de Cines de Catalunya contra la resolució del 17 de juliol de les conselleries de Salut i Interior. La mesura, doncs es refereix només a cines, que són els que van recórrer, però no a teatres o altres sales d’espectacles.

Temes:

Cine Coronavirus