07 d’ag 2020

Anar al contingut

TENIA 85 ANYS

Mor l'actor de 'Cocoon' Wilford Brimley

Un altre dels seus papers memorables va ser a la pel·lícula 'La firma', protagonitzada per Tom Cruise

Reuters

Mor l'actor de 'Cocoon' Wilford Brimley

(AP Photo Evan Agostini

L’actor Wilford Brimley, conegut pels seus papers en l’oscaritzada ‘Cocoon’ i en ‘La firma’, ha mort a l’edat de 85 anys, segons informa la premsa nord-americana.

Nascut a Utah, Brimley va començar al món del cine fent de doble en escenes de risc que implicaven muntar a cavall. Més endavant, quan ja tenia entre 40 i 50 anys, va assumir papers més destacats i la seva imatge amb un gran bigoti es va fer popular als EUA.

La popularitat màxima li va arribar el 1985 gràcies a la pel·lícula de Ron Howard ‘Cocoon’, en què Brimley interpretava un home de 70 anys que amb altres companys de residència descobria una energia extraterrestre que els permetia rejovenir.

Un altre paper memorable el va tenir en el ‘thriller’ ‘La firma’, protagonitzat per Tom Cruise el 1993. Brimley va interpretar un sinistre oficial de seguretat que treballava per a la firma d’advocats.

L’actriu Barbara Hershey, que va treballar amb Brimley a diverses pel·lícules, l’ha descrit com «un home meravellós i un gran actor». «Vaig tenir el gran plaer de treballar amb ell. Sempre em va fer riure».