ESTRELLA DE LA GRAN PANTALLA

Mor Olivia de Havilland, l'última supervivent del Hollywood daurat

L'actriu ha mort als 104 anys a la seva casa de París, on vivia des de feia més de 60 anys

olivia-de-havilland-2

olivia-de-havilland-2

1
Es llegeix en minuts
Quim Casas

L’actriu Olivia de Havilland ha mort aquest diumenge als 104 anys, segons ha avançat la cadena britànica BBC. La intèrpret britanico-nord-americana era l’última supervivent de l’edat d’or de Hollywood després que, el febrer passat, morís Kirk Douglas als 103 anys. De Havilland ha mort per causes naturals a la seva casa de París, on vivia des de feia més de 60 anys.

La carrera de De Havilland, que va complir els 104 anys el passat 1 de juliol, es va estendre durant més de 50 anys i va incloure gairebé 50 llargmetratges. El seu paper de Melania Hamilton a ‘Allò que el vent s’endugué’ (1939) li va valer una de les seves cinc nominacions a l’Oscar, guardó amb què es va alçar en dues ocasions.

Era germana de la també actriu Joan Fontaine, que va morir el 2013 i amb qui va tenir una relació tempestuosa. Mai van coincidir a cap pel·lícula.

Va formar parella amb Errol Flynn a nombroses pel·lícules durant els anys 30, com ‘El capità Blood’, ‘Les aventures de Robin Hood’, ‘Camí de Santa Fe’ o ‘Van morir amb les botes posades’.

Els títols dels seus dos Oscars

El llargmetratge pel qual va guanyar el seu primer Oscar va ser ‘La vida íntima de Julia Norris’ i el segon el va obtenir per ‘La heredera’, un altre dels seus títols més destacats, que va protagonitzar juntament amb Montgomery Clift.

Notícies relacionades

Durant la seva il·lustre carrera cinematogràfica, també es va alçar amb dos premis del Cercle de Crítics de Cine de Nova York, el Premi National Board of Review a la millor actriu, i la Copa Volpi del Festival de Cine de Venècia. Per les seves contribucions a la indústria cinematogràfica, va rebre una estrella al passeig de la Fama de Hollywood.

L’última pel·lícula protagonitzada per De Havilland, el 1964, va ser ‘Canción de cuna para un cadáver’, en la qual va compartir cartell amb Bette Davis.

Temes:

Cine