09 d’ag 2020

Anar al contingut

ÒBIT

Mor als 73 anys Peter Green, un dels fundadors de Fleetwood Mac

La família del músic ha informat que ha mort «pacíficament mentre dormia»

Efe

Mor als 73 anys Peter Green, un dels fundadors de Fleetwood Mac

Mark Lennihan

El guitarrista anglès Peter Green, un dels fundadors de la banda de rock Fleetwood Mac el 1967, ha mort als 73 anys, va informar aquest dissabte el despatx jurídic que representa la seva família, Swan Turton. «Amb pesar la família de Peter Green anuncia la seva mort aquest cap de setmana, pacíficament mentre dormia», ha manifestat en un comunicat, que avança que en els pròxims dies «hi haurà una altra declaració».

Nascut al barri londinenc de Bethnal Green, en una família jueva, el 29 d’octubre de 1946, Green va fundar el grup, que deixaria el 1970, amb el bateria Mick Fleetwood, el guitarrista Jeremy Spencer i el baixista John McVic.

Green va abandonar el grup, que arribaria a vendre més de 120 milions de discos a tot el món, al veure’s afectat per malalties mentals.  Combinat amb el consum de drogues, eventualment va ser diagnosticat amb esquizofrènia i va passar temps internat en centres psiquiàtrics, on se li van aplicar tractaments electroconvulsius en la dècada dels setanta.

El músic, un dels guitarristes més respectats de la seva generació que va treure també diversos discos en solitari, va ingressar, amb altres membres de Fleetwood Mac, en el rock & roll Hall of Fame dels Estats Units el 1998.

Temes d’èxit

Rere l’àlbum de debut, Fleetwood Mac (1968), el grup va saltar a la fama amb els discos de blues ‘Mr Wondeful’ (1968) i ‘Then Play On’ (1969), i posteriorment ‘Future Games’ (1971), ‘Bare Trees’(1972) i ‘Rumouts’ (1977), de caire pop.

El seu últim treball d’estudi, amb la banda reformada després de diversos canvis de components, va ser ‘Say You Will’, el 2003, si bé després el grup va treure nombroses recopilacions i gravacions d’actuacions en directe. La banda continua sent un grup de referència per a legions d’admiradors.