46a EDICIÓ

Anna Sahún, premi Margarida Xirgu

L'actriu que ha destacat per la seva interpretació a 'Justícia', de Guillem Clua, rebrà un anell exclusiu d'Anna Puig, símbol del seu compromís amb les arts escèniques

zentauroepp29039664 icult200706183906

zentauroepp29039664 icult200706183906

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

L’actriu Anna Sahún (Barcelona, 1975) ha sigut proclamada aquest dilluns com a nova guanyadora del Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu. La distinció que destaca la millor interpretació femenina de la temporada teatral barcelonina és una iniciativa de l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB) i l’Ajuntament de Molins de Rei, on va néixer la famosa actriu catalana que dona nom al guardó.

El premi compta amb la col·laboració de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, el Col·legi Oficial de Joiers, Orfebres, Rellotgers i Gemòl·legs de Catalunya (JORGC), l’ICUB de l’Ajuntament de Barcelona i el Festival Grec 2020, i l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona. 

Notícies relacionades

Sahún, que durant anys va participar en ‘La Riera’, a TV-3, va formar part de l’ampli i sòlid repartiment de ‘Justícia’, una aplaudida obra de Guillem Clua sobre la història recent de Catalunya dirigida per Josep Maria Mestres, estrenada a la Sala Gran del TNC al febrer. Hi interpretava una dona amb un matrimoni en hores baixes i una vida marcada per l’allargada ombra del seu influent pare, un prohom de la burgesia catalana que va ser diputat convergent al Parlament de l’època del pujolisme.

La nova guanyadora del premi Xirgu s’ha assabentat de la notícia aquest dilluns a través de Ràdio Molins de Rei. Ha sigut Mercè Managuerra, actriu premiada l’any anterior, l’encarregada de comunicar a Sahún la bona nova a través d’una trucada. D’aquí a uns dies l’actriu rebrà el guardó que té per símbol un anell exclusiu que dissenyarà Anna Puig. 

Temes:

Teatre