De càncer

Mor a Madrid l'editora Belén Bermejo

La filòloga era molt estimada en el món cultural, i deixa una obra, 'Microgeografia de Madrid', els beneficis de la qual va destinar al servei d'Oncologia de l'hospital que la va tractar

zentauroepp53910358 belen bermejo200627212431

zentauroepp53910358 belen bermejo200627212431 / A Marquez

2
Es llegeix en minuts
Efe

L'editora Belén Bermejo (Madrid, 1969) ha mort a Madrid a causa del càncer que patia des de fa tres anys, ha confirmat a Efe la seva editorial, Espasa.

Filòloga hispànica criada a Aranda del Duero,  Bermejo es dedicava a l'edició de ficció i poesia a Espasa  i havia publicat el 2019 un llibre en què barrejava la seva faceta d'escriptora i fotògrafa, «Microgeografía de Madrid», els beneficis del qual va destinar, com ella mateixa va explicar, al servei d'Oncologia de l'hospital de La Princesa, que va definir com «gairebé casa meva».

Molt estimada en el sector editorial i cultural,  va defensar la lectura fins al final -«compra a les llibreries», escrivia en el seu compte de Twitter fa poc més d'una setmana- i es definia com a «feminista».

En una entrevista amb Efe el 2019, expressava el seu rebuig de la distinció entre literatura d'homes i de dones: «Hi ha bona literatura i mala literatura». I lamentava que les dones fossin majoria en el sector editorial i també llegissin més que els homes, però tant  els càrrecs directius com els premis literaris tinguessin majoritàriament un nom masculí. 

A les xarxes se n'han acomiadat editorials com Espasa i Planeta, llibreries, escriptors -d'alguns dels quals va ser l'editora-, músics i periodistes culturals.

Notícies relacionades

«Destrossats per la trista notícia, ha mort la nostra estimada amiga i companya @BelenBermejo. La trobarem molt a faltar, una abraçada per tota la seva família», ha lamentat l'editorial Espasa, on treballava.