PROGRAMACIÓ 2020-21

Deborah Hay i el Cullberg Ballet obriran la temporada del Mercat

'Figure a sea', de la coreògrafa postmoderna Deborah Hay, inaugurarà el curs l'1 d'octubre i a la primavera oferiran tres peces més del seu particular univers

zentauroepp48720907 icult190620210107

zentauroepp48720907 icult190620210107 / SAMMI LANDWEER

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Deborah Hay, un referent de la dansa postmoderna que entre el 2019 i el 2021 s’ha associat al Cullberg Ballet, obrirà amb els seus magnífics ballarins la nova i potent temporada del Mercat amb ‘Figure a sea’, el pròxim 1 d’octubre. L’obra forma part d’un conjunt de peces que la veterana creadora nord-americana de 79 anys ha desenvolupat amb ells i que es veuran a la primavera: ‘The match’ (2004), ‘The man who grew common in wisdom’ (1989/2019) i ‘Horse’ (2020). A més d’aquesta constel·lació que permetrà descobrir l’univers de Hay, figura revolucionària de la dansa contemporània, el Mercat dedicarà una altra constel·lació a la parella artística formada per Olga Mesa i Francisco Infante.  

Notícies relacionades

Àngels Margarit, directora del Mercat de les Flors ha dissenyat una programació extensa, travessada per múltiples eixos, en la qual participaran destacats coreògrafs com Akram Khan, amb ‘Chotto Xenos’, i fins a dansa africana. A més, incorpora la programació suspesa la primavera passada per la pandèmia. El 90% dels espectacles suspesos es recuperaran. Entre els quals, destaca tota la constel·lació dedicada a la brasilera Lia Rodrigues i la peça de Societat Doctor Alonso ‘Andrei Rublev, una paniconografia’.

Mal Cabell serà present a Bach Project, una proposta que va més enllà de la dansa, i Pere Faura protagonitzarà ‘Rèquiem nocturn’, el segon muntatge del projecte Cèl·lula destinat a potenciar espectacles de format mitjà i gran, amb la col·laboració del festival Grec. S’estrenarà aquest estiu i estarà protagonitzat per 10 intèrprets de diferents edats i quatre músics en escena.