POLÈMICA SOBRE LA TAUROMÀQUIA

Uribes lamenta les paraules de Hamilton contra els toros i li demana respecte

«No permetis que la tortura es disfressi com a cultura», va escriure el pilot, sobre la imatge del toro mort, en el seu compte d'Instagram

zentauroepp53057896 graf7153  madrid  07 04 2020   fotograf a facilitada por mon200410113849

zentauroepp53057896 graf7153 madrid 07 04 2020 fotograf a facilitada por mon200410113849 / Borja Puig de la Bellacasa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, ha lamentat aquest diumenge les declaracions que aquest dissabte va fer el pilot britànic Lewis Hamilton, sèxtuple campió mundial de Fórmula 1, en contra de la tauromàquia i ha afegit que, tot i que totes les opinions són respectables, cal expressar-les «sempre» amb respecte.

En una entrevista a RNE, Rodríguez Uribes ha reconegut que aquestes paraules de Hamilton no han sigut encertades, ja que «són ofensives i ataquen persones que tenen una afició i un sentiment positiu cap a una pràctica que al nostre país té consideració cultural». Hamilton va mostrar aquest dissabte a Instagram el seu rebuig de la tauromàquia a l’indicar, al costat de la imatge d’un toro malferit i ensangonat, que «això és realment fastigós, Espanya!».

«No permetis que la tortura es disfressi com a cultura», va escriure, sobre la imatge del toro mort, en el seu compte d’Instagram, amb la qual anima els seus seguidors a firmar una petició perquè el Ministeri d’Educació i Formació Professional espanyol deixi de subvencionar les escoles taurines.

Discrepància amb Hamilton

Rodríguez Uribes també ha lamentat que aquestes declaracions s’hagin produït en la vida pública –a través de les seves xarxes socials– perquè «no ajuden la comunicació i l’entesa. La discrepància és legítima però el respecte és fonamental».

«Deia Fernando de los Ríos, que va ser un gran professor i ministre durant la segona república, que de vegades en les societats humanes el que fa falta és la revolució del respecte. I jo crec que és veritat, que de vegades hem d’apel·lar al respecte», ha remarcat.

Notícies relacionades

«Als nens a Espanya se’ls ensenya a torturar i a matar toros a l’edat de 14 anys. Demanem al Ministeri d’Educació d’Espanya que clausuri immediatament les escoles de tauromàquia. Pots ajudar compartint aquesta petició», instava Hamilton, que també va ser contestat pel torero Cayetano Rivera, que, igual com va fer el ministre, li ha demanat també respecte.

«Al senyor Hamilton no li agraden les corrides de toros. ¿I què? De tota manera, abans de criticar la cultura d’algú, hauries, almenys, d’aprendre una mica més del que estàs parlant. Respecte. I no deixis que els brivalls et confonguin», va escriure el torero dinàstic.